Автотуризм – складно лише на перший погляд

Технології
Автотуризм – складно лише на перший погляд

Багато хто звик до стандартного типу відпочинку з купівлею готового туру, включеним у нього проживанням, проїздом, харчуванням і навіть розважальною програмою. Проблема в тому, що рано чи пізно кожен розуміє, як не отримує від цього жодного задоволення, а подорожі машиною хоч і набирають популярності, все-таки лякають. Розглянемо всі переваги автотуризму, чи потрібно для цього щось крім бензину і страховки, яку легко оформити віддалено, наприклад ОСЦПВ онлайн.

Із новачка у фахівці

Звісно, одразу «колесити» світом дещо складно й особливо незручно тим, хто не звик довго перебувати за кермом. Краще спробувати поступово освоювати території. Для початку організуйте відпочинок за містом чи в сусідній області. Україна настільки прекрасна, тому будь-який регіон може похизуватися пам’ятками, природою та унікальною архітектурою.

Набувши впевненості можна спробувати виїхати в сусідні країни. Плануючи подорож за кордон, необхідно пам’ятати, що, крім стандартного пакета документів, потрібен міжнародний паспорт, Зелена карта і, вірогідно, туристичне страхування. Якщо виїжджали раніше за межі України паспорт уже буде в наявності, а будь-яку страховку є можливість оформити за кілька хвилин через спеціальний сервіс (https://greentravel.ua/ua/).

Відпочинок не чекаючи відпустки

Маючи «під рукою» машину є змога вирушити в коротку поїздку витративши лише вихідні або захопивши додатково понеділок/п’ятницю з робочого тижня. Зміна оточення, яскраві враження й нетривалий відпочинок значно знімуть стрес, втому, приберуть відчуття монотонності днів.

Підготовка

Підготовчий процес залежить від часу запланованої поїздки, виду відпочинку, місцевості. Непотрібно хвилюватися про зайвий багаж, адже в машині речей розміститься набагато більше. Багато що можна зробити заздалегідь – купити квитки на виставу чи в музей, забронювати готель, оформити ОСЦПВ онлайн, розпланувати маршрут, місця зупинок.

Повний контроль

Кожен сам обирає дорогу, напрямок, зупинки, розваги, час відправлення не підлаштовуючись під певні умови та інших людей. Немає страху не встигнути або щось забути.

Економія

Звісно, бензин коштує дорого – цей висновок один із перших слугує відлякувальним фактором. Проте, якщо порівняти витрати на дорогу з готовим туром, особливо якщо подорожуєш не наодинці, витрати не такі високі як здаються. З огляду на наявність машини можна винайняти житло трохи далі від центру, громадського транспорту, визначних пам’яток, що буде набагато дешевше.

Неповторні враження

З ними ніщо не зрівняється! Кожен, хто неодноразово користувався готовими турами знає, наскільки стандартними виявляються туристичні маршрути. Побувавши в одній і тій самій країні, люди повертаються практично з однаковим «багажем» спогадів, сувенірів та вражень від пам’яток. Поїздка на машині дає можливість у тисячі разів більше побачити, дізнатися нове, знайти щось незвичайне. У той час як хтось просто витрачає години на дорогу, ви починаєте пригоди, виїхавши з двору.

Як видно, немає нічого складного, щоб відкрити для себе нову книгу життя під назвою «автотуризм», тим паче, що це не затратно і не складно, як здається.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢