У Харкові судять мобілізованих за напади на мешканців

Відео

П'ятьох мобілізованих судять у Харкові. Перелік звинувачень – від наркотиків до замаху на життя. За гучним процесом стежили наші кореспонденти.

"Куля розтрощила частина черепа – тобто десь такого шматка черепа у неї немає", – розповідає потерпіла Мар'яна Босенко.

після поранення у матері Мар'яни – Ольги відмовила рука – тільки зараз жінка почала її розробляти. На засідання суду Спаришеви прийшли всією сім'єю. Розповідають: того дня їхали хрестити внучку. На кільцевій дорозі побачили машину з солдатами, яку їм довелося об'їжджати. Раптово бійці їх наздогнали і заблокували проїзд.

"Підрізав, йшов з пістолетом і, цілячись в дружину з дитиною та у мене, став підходити до машини", – каже Костянтин Спаришев, потерпілий.

За версією слідства, розстрілявши машину, солдати поїхали далі – в бік Донецької області. Їх частина стояла тоді в Єнакієвому. На трасі – ще захопили мікроавтобус. Водія – ним виявився громадянин Німеччини – побили, пограбували і викинули з машини. А згодом – напали ще на двох людей. Муса отримав кулю в руку.

Каже, вони з дядьком зупинилися на трасі – здалося, що у бійців зламалася машина – хотіли допомогти.

"Ми тільки пригальмували, дивимося – машину підпалюють. Дивлюся, ззаду – цілиться, я кажу: Низам, пригніться, і п'ять пострілів", – розповідає Муса Ісламов, потерпілий.

Затримали бійців по гарячих слідах – на блокпості в Ізюмі. Експертиза показала – четверо з них були п'яні, у одного – знайшли серед речей метамфетамін.

"За тяжкі злочини передбачено покарання в види позбавлення воли вид 7 до 10 років, а за особливо тяжкий злочин вид 10 до 15 років позбавлення воли, або довічне позбавлення воли", – повідомив Олександр Говорущак старший прокурор військової прокуратури Харківського гарнізону.

Троє бійців тепер – на підписці про невиїзд. Ще двоє – за ґратами. У Сергія найважча стаття – замах на вбивство. З цим формулюванням – не згоден.

"Стріляв тільки по колесах автомобіля, я не стріляв по людях. Якби у мене був мотив вбити, повірте, добре підготовленому солдату це не склало б труднощів", – запевняє Сергій Смоляр, обвинувачений.

Каже – потерпілі самі його спровокували.

"Почали зупиняти, він не зупинився і метрів через 30-40 показав палець і георгіївську стрічку в руці, а в другій машині був пістолет, вони на нас направляли з тієї машини", – каже Сергій Смоляр.

Потерпілі ці заяви спростовують. Сергій же наполягає – накоїв усе через нервовий зрив і з необережності. І сподівається на більш м'яку статтю.

По материалам: podrobnosti.ua

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢