У Харкові судять мобілізованих за напади на мешканців

Відео

П'ятьох мобілізованих судять у Харкові. Перелік звинувачень – від наркотиків до замаху на життя. За гучним процесом стежили наші кореспонденти.

"Куля розтрощила частина черепа – тобто десь такого шматка черепа у неї немає", – розповідає потерпіла Мар'яна Босенко.

після поранення у матері Мар'яни – Ольги відмовила рука – тільки зараз жінка почала її розробляти. На засідання суду Спаришеви прийшли всією сім'єю. Розповідають: того дня їхали хрестити внучку. На кільцевій дорозі побачили машину з солдатами, яку їм довелося об'їжджати. Раптово бійці їх наздогнали і заблокували проїзд.

"Підрізав, йшов з пістолетом і, цілячись в дружину з дитиною та у мене, став підходити до машини", – каже Костянтин Спаришев, потерпілий.

За версією слідства, розстрілявши машину, солдати поїхали далі – в бік Донецької області. Їх частина стояла тоді в Єнакієвому. На трасі – ще захопили мікроавтобус. Водія – ним виявився громадянин Німеччини – побили, пограбували і викинули з машини. А згодом – напали ще на двох людей. Муса отримав кулю в руку.

Каже, вони з дядьком зупинилися на трасі – здалося, що у бійців зламалася машина – хотіли допомогти.

"Ми тільки пригальмували, дивимося – машину підпалюють. Дивлюся, ззаду – цілиться, я кажу: Низам, пригніться, і п'ять пострілів", – розповідає Муса Ісламов, потерпілий.

Затримали бійців по гарячих слідах – на блокпості в Ізюмі. Експертиза показала – четверо з них були п'яні, у одного – знайшли серед речей метамфетамін.

"За тяжкі злочини передбачено покарання в види позбавлення воли вид 7 до 10 років, а за особливо тяжкий злочин вид 10 до 15 років позбавлення воли, або довічне позбавлення воли", – повідомив Олександр Говорущак старший прокурор військової прокуратури Харківського гарнізону.

Троє бійців тепер – на підписці про невиїзд. Ще двоє – за ґратами. У Сергія найважча стаття – замах на вбивство. З цим формулюванням – не згоден.

"Стріляв тільки по колесах автомобіля, я не стріляв по людях. Якби у мене був мотив вбити, повірте, добре підготовленому солдату це не склало б труднощів", – запевняє Сергій Смоляр, обвинувачений.

Каже – потерпілі самі його спровокували.

"Почали зупиняти, він не зупинився і метрів через 30-40 показав палець і георгіївську стрічку в руці, а в другій машині був пістолет, вони на нас направляли з тієї машини", – каже Сергій Смоляр.

Потерпілі ці заяви спростовують. Сергій же наполягає – накоїв усе через нервовий зрив і з необережності. І сподівається на більш м'яку статтю.

По материалам: podrobnosti.ua

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢