Під Маріуполем фіксують розвідників та безпілотники

Відео

У районі Маріуполя вогонь відкривали по Широкиному, Миколаївці і Чермалику. Неспокійно і в Гранітному, це поблизу Волновахи. Селище обстрілюють майже щодня. Саме тому армійці спорудили там глибоку оборону. На позиціях військових побувала наша знімальна група.

Володимир показує величезну пробоїну у кабіні вантажівки. Сюди влучила ракета, яка могла б і танк підірвати. Але чомусь не вибухнула. Пройшла наскрізь і полетіла далі. Ніхто з пасажирів не постраждав. Армієць переконаний – сталося справжнє диво. Але так буває далеко не завжди.

"Кажуть не стріляють, нічого. Подивіться сюди, ось це не стріляють? Стреляніни взагалі ніякої? Типу так? І щоб люди просто знали. Пацани молоді просто гинуть на передовій від цих подач легких таких, від них. Я тому і пішов, що вони не лоб в лоб, а просто луплять по нас. Люди, діти помирають", – розповідає Володимир, військовослужбовець Збройних сил України.

У районі селища Гранітне неспокійно практично завжди. Це – один із основних напрямків можливого прориву бойовиків. Тому розвідують вони ці позиції постійно.

"Беспілотні літальні апарати кожного дня, вечора проникають на територію. Це якісні беспілотні апарати, вони не можуть бути в приватних руках. Це дійсно військове спорядження, при чому російського виробництва. Доводилось збивати, щоб пересвідчитися? – Так, так ми це бачимо. І ми знаємо чиї це безпілотні апарати", запевняє Руслан, військовослужбовець ЗСУ.

Бувають і курйозні випадки – розповідають бійці. Нещодавно на позиції заїхали нетверезі розвідники бойовиків. Потрапили в яму.

" Вони просто понапивалися і заїхали не в той бік. Ми забрали їх КАМАЗ і в яму посадили", – розповідає Саїд, військовослужбовець ЗСУ.

Але здебільшого позиції намагаються розсекретити професійні диверсанти. Працюють великими групами – до двадцяти людей. Не меншої шкоди завдають і ворожі артилеристи.

"Зараз активність бойовиків збільшується з кожним днем. Стріляють вони вже і в світлу пору доби. В темну пору доби, особливо з ранку. З години шостої до сьомої. І година шоста, десята вечора. Вночі, але коротко. В основному працює установка ПТУР, міномети", – каже військовослужбовець ЗСУ Роман.

У перемир'я армійці і хотіли б вірити, але не бачити очевидних фактів не можуть. Бойовики постійно накопичують техніку і до чогось готуються. Втім, наші бійці – готові захищати рідну землю.

"В нашій роті воюють люди з цілої Украіни. Це є Київська область, Одеська область, Запорізька область, Тернопільська область. І ми хочемо сказати, що ми Маріуполь не віддамо нікому. Додому ми повернемось всі цілі і здорові. Слава Украінї! Героям Слава!", – запевняє боєць.

По материалам: podrobnosti.ua

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢