ArcelorMittal придбав бразильську CSP за 2,2 млрд дол

Металургія Новини
ArcelorMittal придбав бразильську CSP за 2,2 млрд дол

ArcelorMittal, найбільший виробник сталі у світі, заявив про підписання угоди з акціонерами бразильської Companhia Siderúrgica do Pecém (CSP) про придбання компанії за $2,2 млрд. Про це йдеться в прес-релізі ArcelorMittal, пише GMK Center.

Закриття угоди вимагає схвалення з боку корпорацій та регулюючих органів Бразилії, зокрема, Антимонопольного комітету (CADE). Повне передання прав очікується до кінця 2022 року.

CSP – підприємство світового рівня, яке виробляє високоякісні сляби за конкурентними цінами. Ульрасучасний завод введений в експлуатацію у 2016 році та випустив першу продукцію у червні того самого року.

Підприємство випускає продукцію за допомогою доменної печі, потужність якої сягає 3 млн т. Крім того, завод має конвеєрний доступ до порту Печем, який розташований за 10 км від потужностей.

CSP працює у першій зоні експортного оподаткування Бразилії та має різні податкові пільги, включаючи низьку ставку корпоративного прибуткового податку.

Завдяки угоді ArcelorMittal зможе отримати кілька стратегічних переваг, зокрема:

  • розширити присутність компанії в Бразилії;
  • скористатися значними сторонніми інвестиціями для створення центру чистої електрики та зеленого водню у Печемі;
  • додати 3 млн т високоякісних та конкурентоспроможних слябів з потенціалом поставок їх усередині групи або продажу в Північній та Південній Америці та інше.

Також у штаті Сеара планують створити недорогий екологічно чистий водневий вузол. Pecém Green Hydrogen Hub є масштабним проєктом з виробництва «зеленого» водню в порту Печем. Там планують виробляти до 5 ГВт відновлюваної енергії та 900 кт/рік «зеленого» водню.

Перший етап, який інвестори мають намір завершити протягом наступних 5 років, має на меті будівництво 100-150 МВт потужностей відновлюваної енергії.

“CSP – сучасний, ефективний, зарекомендував себе та прибутковий бізнес, який ще більше зміцнює наші позиції у Бразилії та підвищує цінність ArcelorMittal. Існує значний потенціал для обезуглерожування заводу з огляду на прагнення Сеари розробити недорогий зелений водневий вузол та величезний потенціал регіону для виробництва сонячної та вітрової енергії”, – прокоментував гендиректор групи Адітья Міттал.

Крім того, він зазначив, що в довгостроковій перспективі є можливість значно збільшити продуктивність заводу з випуску слябів, а також додати можливість прокатки та чистової обробки з низьким рівнем викидів.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢