У Чорному морі збудують першу плавучу вітрову електростанцію

Екологія Новини ТЕК
У Чорному морі збудують першу плавучу вітрову електростанцію

Чорне море має потенціал плавучої морської енергії на 166 ГВт У Чорному морі в Болгарії 16 європейських компаній запустили проєкт Black sea FLoating Offshore Wind (BLOW), в рамках якого побудують плавучу вітрову турбіну. ВЕС матиме потужність 5 МВт і буде підключена до газової платформи компанії Petroceltic, повідомляє Offshore Wind.

Зазначається, що вартість проєкту сягатиме €21 мільйон, з яких €15 мільйонів – грант від ЄС. Вітротурбіну мають запустити до 31 грудня 2027 року.

В матеріалі розповіли, що ВЕС розробить французька компанія Eolink до 2025 року. А побудує її румунська офшорна компанія GSP offshore на верфі в Констанці (Румунія).

Автори зазначили, що ВЕС матиме вигляд піраміди на 4 тонких плечах, що зробить конструкцію більш легкою. Такий дизайн також забезпечить кращий розподіл навантаження, зменшуючи витрати на встановлення та обслуговування.

Вона буде встановлена ​​на плаваючому фундаменті та оснащена більшим ротором, щоб генерувати більше енергії в умовах слабкого вітру.

“Мета цього конкретного проєкту полягає в тому, щоб продемонструвати конкурентоспроможність плавучих офшорних вітряних установок у районах із слабким вітром із застосуванням ротора великого діаметра”, – сказав генеральний директор і засновник Eolink Марк Гюйо.

Зазначається, що Eolink вже реалізує подібний проєкт у Франції.

В матеріалі підкреслили, що проєкт BLOW спрямований на прискорення енергетичного переходу в регіоні, сприяння прийняттю суспільством і розвитку транскордонної політики.

“Звіт Світового банку за 2021 рік свідчить про наявність величезного технічного потенціалу в Південно-Східній Європі з приголомшливими 166 ГВт плавучої морської енергії лише в Чорному морі, що в п’ять разів перевищує споживання електроенергії Болгарією та Румунією. За допомогою цього проєкту ми сподіваємось прискорити розвиток офшорної енергетики в регіоні, де вже реалізуються офшорні вітроелектростанції з фіксованим дном у Румунії”, — сказав Ален Моррі, головний комерційний директор Eolink.

Нагадаємо, Данія побудує два нових енергетичних острови у Північному та Балтійському морях, які зможуть забезпечити енергією вітру, а в майбутньому і “зеленим” воднем, декілька країн. Цей проєкт створить абсолютно новий тип енергосистеми.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢