Каметсталь продовжує модернізацію ДП №5

Металургія Новини
Каметсталь продовжує модернізацію ДП №5

Каметсталь продовжує реалізувати масштабну програму модернізації виробництва. У коксохімічному підрозділі триває третій етап перекладки коксової батареї №5, впродовж якого торік було відновлено 12 простінків, ще 4 буде відремонтовано у 2023-му, повідомляє пресслужба групи Метінвест.

Модернізація коксової батареї – планомірний комплекс відновлювальних робіт, розрахований на декілька років. За перші два етапи було відновлено 30 камер коксування. Через війну та складнощі з постачанням вогнетривких матеріалів ремонтні роботи довелося призупинити. Після відновлення виробництва коксохіміки продовжили капітальне оновлення коксової батареї.

Наразі ремонтники зосередили зусилля на відновленні контрфорсу– опорної стінки з залізобетону, що є частиною фундаменту коксової батареї. За роки експлуатації агрегату під дією високих температур конструкція контрфорсу зазнала деформації, яку потрібно відновлювати армуванням та укладанням нового бетону. І вже після ремонту контрфорсу ремонтники планують приступити до перекладки чотирьох камер коксування.

Паралельно з основними роботами оновлюють металоконструкції кінцевого майданчика, призначеного для ремонту дверей печі, коксових машин та вуглезавантажувального вагону. Також планують відремонтуватипроміжний майданчик між 5-ю та 4-ю батареями. 

Виконання планових етапів перекладки дозволить збільшити об’єми виробництва на 1000 тонн коксу щомісяця. До того ж, скоротиться час періоду коксування, та знизиться обсяг споживання коксового газу.

“До кінця року ми плануємо повністю завершити оновлення коксової батареї №5. Це посприяє стабільній та продуктивній роботі виробничих потужностей агрегату, дасть можливість виробляти якісну конкурентоспроможну продукцію та покращить умови праці для виробничого персоналу”, – відзначив заступник директора з виробництва коксохімічного підрозділу Роман Пурис.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢