Німеччина, Італія та Франція збудують військові заводи в Україні

Новини Транспорт
Німеччина, Італія та Франція збудують військові заводи в Україні

Україна веде переговори із західними збройовими компаніями щодо створення заводів на території країни, повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв агентству Reuters на авіасалоні в Парижі.

Він уточнив, що йдеться про виробників із Німеччини, Італії, Франції та східної Європи. “Ми впевнені, що в найближчі кілька місяців підпишемо контрактні угоди”, – сказав Боєв.

За його словами, завдяки залученню іноземних збройових компаній до України, Київ зможе більш ефективно задовольняти власні потреби, а також розвивати свою оборонну промисловість, щоб орієнтуватися на глобальних клієнтів. Крім того, це дозволить створити робочі місця для українців.

“Для майбутнього стримування агресії буде потрібна сильна оборонна промисловість в Україні, сильні збройні сили. Ось чому ми вважаємо, що прихід міжнародних партнерів, створення виробництв та включення країни до системи безпеки вільного світу дуже важливі”, – наголосив Боєв.

У рамках паризького авіасалону заступник міністра також встановлював контакти із виробниками безпілотників. “Ми обговорювали різні рівні співробітництва. І деякі компанії кажуть, що вони готові прийти, інвестувати та виробляти безпілотники”, — повідомив Боєв, проте відмовився уточнити, про які саме компанії йдеться.

Наприкінці минулого року турецька Baykar заявила, що, як і раніше, планує завершити будівництво заводу в Україні через два роки. Відповідну домовленість було досягнуто ще до вторгнення Росії до України.

У травні президент України Володимир Зеленський заявив, що країна працює з британською оборонною компанією BAE Systems над створенням української бази для виробництва та ремонту озброєнь – від танків до артилерії. Проте угоди поки що не підписано.

Минулого місяця німецька компанія Rheinmetall створила спільне підприємство з українським державним конгломератом “Укроборонпром” для виробництва та ремонту танків у країні.

“Машини ушкоджуються, їх потрібно ремонтувати, вони підпадають під обстріл. Ми прагнемо допомогти Україні, щоб вони могли самі проводити технічне обслуговування своїх танків та виробляти запасні частини”, — говорив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

Новини

20 Травня 2024

Україна не зможе відновити зруйновані електростанції за літо – The Washington Post

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

ВСІ НОВИНИ ⇢