Індійська NMDC шукає закордонних покупців для своєї залізної руди

Металургія Новини
Індійська NMDC шукає закордонних покупців для своєї залізної руди

Індійський державний виробник залізної руди NMDC опублікував повідомлення про зацікавленість у пошуках покупців для експорту залізної руди, оскільки він прагне освоїти додаткові ринки збуту.

“NMDC вже два роки поспіль перевищує позначку в 40 млн тонн/рік і планує нарощувати виробництво в найближчі роки”, – повідомили Argus в компанії, додавши, що “це не тільки вимагає розширення внутрішньої клієнтської бази, але й… розумно мати доступ до альтернативного ринку, щоб пом’якшити будь-яку можливу стагнацію або тенденцію до спаду на внутрішньому ринку в довгостроковій перспективі”.

Компанія планує експортувати свою залізну руду на умовах FOB з будь-якого індійського порту і буде експортувати всі сорти залізної руди, які є в надлишку, після того, як буде задоволений внутрішній попит, повідомила вона Argus.

NMDC не пояснив, на які ціни він посилатиметься в експортних контрактах, і сказав, що це буде остаточно визначено на основі характеру попиту, країни експорту, альтернативних постачальників і загальноприйнятої торгової практики в регіоні.

Фірма зупинила експорт у 2021-22 фінансовому році, відвантаживши понад 2 млн тонн ключової металургійної сировини у 2021-22 та 2019-20 роках, після того, як не поновила довгострокові угоди з японськими та південнокорейськими сталеливарними заводами.

У травні компанія заявила, що експортувати залізну руду не має економічного сенсу і що вона буде шукати можливості виходу на експортний ринок, якщо відвантаження від одного з її основних клієнтів, серед яких JSW Steel, AM/NS India, RINL і KIOCL, буде суттєво скорочено. Але з тих пір вона змінила свою думку.

Виробництво залізної руди NMDC становило 41,22 млн тонн у квітні 2022-березні 2023 рр. і 42,15 млн тонн у квітні 2021-березні 2022 рр. У 2023-24 фінансовому році компанія планує досягти виробництва близько 46-49 млн тонн за умови нормального сезону мусонів, підвищення ефективності на існуючих підприємствах і розширення потужностей на руднику Кумарасвамі в штаті Карнатака до 10 млн т/рік з 7 млн т/рік цього року.

Щоденний індекс залізної руди Argus ICX 62pc 21 липня становив $116 за суху метричну тонну, що на 21 п.п. вище за річний показник.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢