Україна працює над питанням логістики для українського експорту

Економіка Новини Транспорт
Україна працює над питанням логістики для українського експорту

Держава продовжує роботу над розвитком логістики для українського експорту. Про це йшлося під час зустрічі Україна – США – Єврокомісія – Румунія – Молдова у румунському Галаці, повідомив у Facebook  віцепрем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як зауважив Кубраков, Україна продовжує роботу над розвитком альтернативних логістичних маршрутів для українського експорту. Окрім того, українська сторона розраховує, що європейські партнери сприятимуть зняттю односторонніх обмежувальних заходів стосовно української агропродукції.

Ще одним пріоритетом урядовець назвав розвиток судноплавства на Дунаї – румунська частина Дунаю в умовах обмеженого судноплавства є важливою для переорієнтації експорту. Ключовими напрямами роботи тут є пришвидшення проходження суднами каналів, збільшення пропускної спроможності на каналі Суліна та організація додаткових місць для здійснення рейдової перевалки суден біля румунського порту Констанца.

«Розуміємо, що для цього треба інвестиції. Працюємо з європейськими партнерами над включенням української частини Дунаю до карт Транс’європейської мережі внутрішніх навігаційних шляхів (TEN-T). Це — одна з важливих умов для повноцінної роботи бізнесу на ринку українських дунайських перевезень», – зазначив Олександр Кубраков.

Окрім того, Україна разом з румунською стороною працює над тим, щоб повноцінно запустити вантажні перевезення на автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Румунією «Красноїльськ — Вікову де Сус» та «Дяківці — Раковець». У планах також збільшення пропускної спроможності «Порубне – Сірет» щонайменше на 20% та відкриття ще двох нових пунктів пропуску.

Активно ведеться робота і щодо активізації залізничних перевезень як на румунському, так і молдовському напрямках. Як зауважив міністр, усі дії спрямовані на досягнення однієї мети – забезпечити якнайбільше можливостей для українських експортерів, від чого переможуть і обороноздатність, і економіка країни.

Новини

30 Вересня 2024

Росія з жовтня планує розпочати експорт вугілля з окупованого Донбасу до Індії та Китаю 

Британія не буде використовувати вугілля для виробництва електрики

SSAB постачатиме Alstom сталь з майже нульовим рівнем викидів

Українська енергосистема не здатна функціонувати без атомної енергетики – експерт

ЄС має якнайшвидше закрити лазівки для імпорту російських напівфабрикатів – CEO Метінвесту 

У північній Європі збільшились ціни на г/к рулон

Метінвест очікує на пожвавлення світового споживання сталі у 2025 році

У НБУ не бачать підстав для зниження облікової ставки до кінця року

З початку року Японія скоротила експорт металобрухту на 7,4%

Ставки фрахту балкерів з українських портів зросли

Три українських міста отримають плавучі електростанції

Енергоатом замовив захист АЕС від шахедів

Питання економічного бронювання досі дискутується – Марченко

Металурги Франції збільшили виробництво сталі на 50% 

Зняття обмежень на покупку житла у КНР надало потужної підтримки цінам на руду

На онлайн-аукціоні продано бурштину на понад 30 млн грн

ВСІ НОВИНИ ⇢