British Steel затримує поставки через проблеми з однією з доменних печей

Металургія Новини
British Steel затримує поставки через проблеми з однією з доменних печей

Британський виробник сортового прокату British Steel затримує поставки через проблеми з однією з доменних печей. Про це повідомляє Argus посилаючись на ринкові джерела.

За словами джерел, компанія перейшла на одну доменну піч з двох, оскільки їй важко виробляти чавун достатньої якості. Є припущення, що це може бути викликано проблемами з партією імпортного коксу. Нещодавно компанія зупинила свої коксові печі, щоб зменшити вуглецевий слід – і кількість квот на викиди, які їй потрібно купувати, – і з тих пір імпортує кокс.

“Ми вживаємо рішучих заходів, щоб мінімізувати потенційний вплив на замовлення клієнтів, спричинений виробничою проблемою”, – заявив представник компанії в інтерв’ю Argus. Представник компанії відмовився коментувати природу проблеми або те, скільки доменних печей працює.

Директор з продажу компанії обдзвонює клієнтів, щоб повідомити їм, що поставки можуть затриматись на 3-4 тижні в результаті цієї проблеми, розповіли Argus кілька великих вітчизняних клієнтів комбінату.

Є також припущення, що у компанії недостатньо газу як для сортопрокатних, так і для катаночних цехів, за словами працівників заводу і джерел, близьких до компанії. Прес-секретар відмовився від коментарів.

Високопосадовці з British Steel нещодавно зустрілися з керівником Liberty Steel Сандживом Гуптою в Сканторпі. Невідомо, що саме обговорювалося, але джерела повідомляють, що однією з тем могло бути забезпечення газом Liberty Merchant Bar, який раніше працював на відхідних газах коксових печей British Steel.

Інші джерела стверджують, що обговорення могло бути зосереджене на державній допомозі у світлі урядового гранту в розмірі £500 млн для Tata Steel, щоб допомогти їй декарбонізувати свою діяльність. British Steel також веде переговори з урядом і прагне встановити електродугові печі, щоб зменшити вуглецеву інтенсивність свого виробництва.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢