В Європі очікується різке збільшення попиту на зелений водень

Екологія Економіка Новини
В Європі очікується різке збільшення попиту на зелений водень

В Європі очікується різке збільшення попиту на зелений водень на близько 4 мільйони тонн завдяки Директиві про відновлювані джерела енергії.

До 2030 року 42% водню, який використовується промисловістю, має бути зеленим, а до 2035 року показник має сягнути 60%, повідомляє Hydrogen Insight.

В матеріалі підкреслили, що Директива охоплює відновлювані види палива небіологічного походження RFNBO. Вона також передбачає, що до 2030 року 1% всього транспортного палива мають бути відновлюваними, тобто близько 360 000 тонн.

Окрім того, окрема авіаційна директива ReFuelEU передбачає, що до 2030 року 1,2% усього авіаційного палива має бути синтетичним, отриманим із зеленого водню. Зазначається, що зараз промисловість ЄС споживає близько 9,7 мільйона тонн сірого водню отриманого з природного газу.

Такий водень використовують у виробництві добрив, хімічних речовин та нафтопереробці. В матеріалі пояснили, що держави-члени зможуть зменшити внесок RFNBO у промисловість на 20 процентних пунктів якщо: їхній національний внесок в обов’язкову загальну ціль ЄС відповідає їхньому очікуваному внеску; частка водню з викопного палива, що споживається в країні-члені, не перевищує 23% у 2030 році та 20% у 2035 році.

У Hydrogen Insight підкреслили, що нові правила дозволять Франції виробляти більшу частину Н2 з ядерної енергії.

Зазначається, що нова Директива також гарантує, що до 2030 року 42,5% загального споживання енергії в ЄС має бути екологічним.

Документ передбачає пришвидшення отримання дозволів на ВДЕ-проекти, а також встановлює подальші цілі щодо використання відновлюваної енергії у: транспорті; промисловості; опаленні та охолодженні.

“Це велике досягнення в рамках пакета Fit for 55, яке допоможе досягти кліматичної мети ЄС щодо скорочення викидів принаймні на 55% до 2030 року, – сказала виконуюча обов’язків міністра з питань екологічного переходу Іспанії Тереза ​​Рібера. – Це крок вперед, який сприятиме досягненню кліматичних цілей ЄС справедливим, економічно ефективним і конкурентоспроможним способом”.

Нагадаємо, Європейська комісія оприлюднила оновлену Директиву з енергоефективності 2023/1791, яка запроваджує принцип “енергоефективність перш за все” в енергетичній та неенергетичній політиці.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢