Імпорт металобрухту до В’єтнаму залишається на стабільному рівні

Металургія Новини
Імпорт металобрухту до В’єтнаму залишається на стабільному рівні

В’єтнамські металурги підтримували імпорт брухту на стабільному рівні з серпня, оскільки постійно млявий сектор нерухомості змусив місцеві заводи віддати перевагу закупівлям брухту на внутрішньому ринку, повідомляє Argus.

Імпорт брухту залишається відносно обмеженим, і в жовтні В’єтнам імпортував 312 тис тонн брухту, що на 2,9% більше порівняно з попереднім місяцем і на 3,1% більше в річному обчисленні. Кумулятивний імпорт за січень-жовтень знизився на 6,1% в річному обчисленні до 3,49 млн т.

Металургійні заводи підтримували виробництво на рівні близько 40 відсотків, оскільки внутрішній і морський ринки сталі продемонстрували обмежене поліпшення. Найбільший виробник сталі у В’єтнамі Hoa Phat виробив 5,43 млн т необробленої сталі, що на 18% менше порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Більшість металургійних заводів зосередилися на закупівлі брухту на внутрішньому ринку, але кілька великих заводів продовжили імпорт.

Японія зберегла свою позицію основного постачальника В’єтнаму, забезпечивши 44% від загального обсягу імпорту в жовтні. США, які зазвичай є другим за величиною постачальником, опустилися на четверте місце і були витіснені Гонконгом, оскільки місцеві заводи уникали закупівель глибоководних балкерних вантажів з США, щоб уникнути ринкових ризиків на невизначеному ринку. В’єтнам збільшив імпорт із сусідньої країни Камбоджі на 11% порівняно з попереднім місяцем до 18 тис т в жовтні, а в січні-жовтні обсяги зросли на 27% до 146 тис т.

В’єтнамські покупці брухту вийшли на морський ринок у листопаді, коли ціни на сталь досягли дна, хоча відновлення ринку будівельної сталі відставало від ринку плоского прокату. Імпортні ціни на гарячекатаний рулон у В’єтнамі зросли на $24/т з кінця жовтня до $580/т 27 листопада, тоді як внутрішні ціни на арматуру зросли приблизно на $6,20/т за період з 1 по 28 листопада.

Металургійні підприємства очікують підвищення попиту на сталь після свята Нового року за місячним календарем, що призведе до зростання попиту на імпортний брухт у грудні, оскільки заводи почнуть розглядати можливість поповнення запасів.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢