Liberty Steel планує використовувати водень у сталеливарному виробництві в Австралії

Екологія Металургія Новини
Liberty Steel планує використовувати водень у сталеливарному виробництві в Австралії

20190924. Dudelange, Zone industrielle Wolser. Inauguration de l'usine Liberty Steel. Sanjeev Gupta. Photo Julien Garroy / Editpress

Британський виробник сталі Liberty Steel підписав окремі угоди з урядом штату Південна Австралія (ПА) та місцевою незалежною компанією Santos щодо вивчення можливостей використання водню та обговорення можливостей уловлювання та зберігання вуглецю для свого сталеливарного заводу Whyalla в ПА, повідомляє Argus.

Liberty може стати першим внутрішнім стороннім клієнтом для проекту Moomba потужністю 1,7 млн т/рік, що експлуатується компанією Santos, в сухопутному басейні Купер в Південній Австралії, який планується почати закачувати в середині 2024 року. Компанія Santos забезпечила фінансування своєї частки у розмірі $150 млн у проекті вартістю $220 млн, повідомила 26 лютого, після підписання первинної угоди з Liberty на вихідних.

Тепер Santos і Liberty розпочнуть переговори щодо потенційної довгострокової угоди про постачання природного газу, яка може включати газ зі зниженим вмістом вуглекислого газу з Moomba. Це може допомогти скоротити залишкові викиди металургійного заводу Whyalla протягом перехідного періоду, перш ніж завод повністю перейде на “зелений” водень, як тільки це стане доступним у великих масштабах, заявив 25 лютого власник Liberty, GFG Alliance.

Окрема угода Liberty з урядом ПА, також підписана 25 лютого, стосується потенційних поставок із запланованого урядом заводу з виробництва “зеленого” водню потужністю 250 МВт поблизу міста Вайалла в регіоні затоки Спенсер. У жовтні минулого року уряд ПА обрав консорціум у складі канадської інфраструктурної групи Atco та дочірньої компанії німецької фірми Linde – BOC – в якості пріоритетних підрядників для будівництва заводу, який, як очікується, буде введений в експлуатацію до кінця 2025 року.

Liberty планує побудувати електродугову піч (ЕДП) в Whyalla, яка замінить існуючі коксові печі та доменну піч і збільшить потужність виробництва сталі з 1 млн т/рік до більш ніж 1,5 млн т/рік. Компанія отримала грант у розмірі 63,2 млн австралійських доларів ($41,4 млн) від федерального уряду Австралії на придбання та встановлення електропечі. Уряд Південної Австралії також виділив 50 млн австралійських доларів на купівлю та установку обладнання.

Новини

9 Травня 2024

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

Імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

ВСІ НОВИНИ ⇢