Ціни мексиканських виробників сталі у березні впали на 1,3%

Економіка Металургія Новини
Ціни мексиканських виробників сталі у березні впали на 1,3%

Ціни виробників комплексної сталевої продукції в Мексиці у березні знизилися на 1,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року, таким чином накопичивши показник за 18 місяців зниження цін поспіль. Згідно аналізу SteelOrbis даних національного статистичного агентства Inegi, у місячному порівнянні було зафіксовано збільшення на 0,3% порівняно з лютим минулого року.

Поведінка індексу цін виробників (PPI) у металургійних комбінатах контрастує із загальною інфляцією (індексом споживчих цін) у березні, який у місячному порівнянні збільшився на 0,29%, а у річному порівнянні збільшився на 4,4%.

Березневий індекс цін виробників без урахування нафти та послуг збільшився на 1,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Індекс цін виробників, що включає нафту та послуги, зріс на 2,0%.

Ціни в сталеливарній промисловості, що відповідають тому, що Inegi називає “сталевими комплексами”, знизилися на 1,3% у березні порівняно з аналогічним періодом минулого року. За 18 місяців послідовного зниження цін у 12 випадках зниження було двозначним. З жовтня 2023 року до березня минулого року падіння цін було однозначним.

З трьох продуктів, що становлять “сталеві комплекси”, найбільш помітне зниження відбулося в цінах на арматуру: падіння склало 13,8%, вісімнадцяте річне падіння поспіль. Ціна сталевих слябів знизилася на 2,1%, дев’ятий місяць поспіль. Навпаки, сталевий лист (без розбивки за типами листа) збільшився на 2,9%. Зростання цін на листовий метал стало третім щорічним зростанням поспіль після 16-місячного зниження поспіль.

Інше зниження цін у сталеливарній промисловості (поза концепцією сталевих комплексів) було зафіксовано у цінах на катанку, що знизилася у березні на 12,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Металоконструкції знизилися на 7,5%, виробництво великогабаритних металевих резервуарів скоротилося на 6,7%.

Зниження також відбулося у різанні та згинанні листового металу — 4,5%, цін на литі та фасонні металеві деталі — 4,3%, виробництві легких металевих контейнерів — 2,9%, цін на залізні профілі та сталь — 2,8% та емальованих металевих деталей – 0,7%.

Навпаки, ціна на оцинкований сталевий листок зросла на 1,4%. Це третє щорічне зростання поспіль після 15-місячного періоду із тенденцією до зниження цін. Виробництво металевих кухонних меблів зросло на 2,0%.

Зростання також торкнулося виробництва сходів та інших ковальських виробів (5,6%), залізних та сталевих труб та опор (5,9%), промислових котлів та печей (6,3%) та наборів кухонного посуду (зростання на 20,1%) ).

Іншими драйверами підвищення всіх цін у промисловості Мексики, торкнулися митних агентств та інших посередницьких послуг з перевезення вантажів (зростання на 1,0%), посилальних та кур’єрських послуг (3,7%), а також промислової електроенергії середньої напруги (4,3 %) ), тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом – 4,7%, тарифи на перевезення генеральних вантажів автомобільним транспортом – 5,2% та промислової електроенергії високої напруги – зі збільшенням на 5,4%.

Навпаки, тарифи на авіаперевезення та морські фрахти у березні знизилися на 2,0% та 1,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢