Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

Економіка Новини
Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

АТ «Укрзалізниця» просить уряд дозволити бронювати всіх критичних для перевізного процесу працівників, адже за цими посадами вже є дефіцит. Про це пише «Економіча правда».

У компанії розповіли, що через повномасштабне вторгнення РФ уже гостро відчувають брак фахівців критично важливих професій для організації перевезень, а також для забезпечення електрикою споживачів та життєзабезпечення територіальних громад.

«Приблизно 80% співробітників, без яких залізниця не може працювати та забезпечувати безпеку рух, — це колійники, машиністи, енергетики, обхідники вагонів та інші. Ці посади наразі укомплектовані близько 76%. Тобто навіть за умови правил бронювання військовозобов’язаних працівників, що діяли відповідно до рішень Генерального штабу Збройних сил до квітня 2024 року, Укрзалізниця вже відчувала дефіцит кадрів», — зазначили у товаристві.

Така ситуація зумовлена низкою факторів: окупацією територій з працівниками, вимушеною міграцією, специфікою професій. Окрім того, від початку повномасштабного вторгнення було мобілізовано понад 12 тис. співробітників товариства, із яких повернулися до цивільного життя понад 1500 осіб. Приблизно 10% залізничників нині у лавах ЗСУ.

Наразі компанії надважливо зберегти наявну кількість співробітників, наголошують в Укрзалізниці. Окрім того, що товариство є монополістом на ринку залізничних перевезень, які є одними з основних шляхів для пасажирського та вантажного транспорту, компанія проводить евакуацію цивільного населення, поранених військових.

Також УЗ — одна з найбільших компаній-операторів системи розподілу електроенергії та постачає її як для власних потреб, так і для населення та промисловості, тож стабільна робота критична для проходження осінньо-зимового періоду.

«У зв’язку з цим Укрзалізниця активно співпрацює з урядом для врахування потреб у бронюванні працівників, критично необхідних для безперебійного функціонування залізниці в умовах війни. Ми сподіваємося, що для Укрзалізниці будуть запроваджені правила бронювання військовозобов’язаних працівників, аналогічні тим, що вже діють для підприємств паливно-енергетичного комплексу та їхніх підрядних організацій, системи життєзабезпечення та оборонної промисловості», — заявили в УЗ.

Новини

21 Червня 2024

Уряд рекомендував збільшити терміни повернення валютного виторгу від експорту металу та зерна

Імпорт довгого прокату в Італії впав на 40,9%

На Донеччині припинено електропостачання шахти Добропіллявугілля

Кабмін затвердив порядок використання коштів Фонду декарбонізації

Pilbara Minerals планує збільшити виробництво літію на руднику Pilgangoora

Уряд може змінити один з критеріїв для бронювання працівників

Японія ввела санкції проти компанії з Китаю, що постачає мікрочіпи для російських дронів

Світове виробництво чавуну скоротилось майже на 2%

З початку великої війни Україна отримала понад 85 млрд дол допомоги

Україна залишається на 22 місці у рейтингу світових виробників сталі

З вересня уряд запустить механізм кешбеку в межах програми Купуй українське

Кривий Ріг Цемент побудує власну електростанцію

Китайська компанія інвестує 1,2 млрд євро у виробництво акумуляторів для електромобілів у Словаччині

Шотландський завод Liberty Steel не в змозі купувати сляби

Середня зарплата в Україні нижча у 4 рази від польської

Металурги України збільшили експорт плоского прокату на 27,5%

ВСІ НОВИНИ ⇢