Експорт австралійського вугілля уповільнюється через аварію на залізниці

Металургія Новини ТЕК Транспорт
Експорт австралійського вугілля уповільнюється через аварію на залізниці

Аварія на залізничній системі Blackwater порушила експорт вугілля з австралійського порту Гладстон в Квінсленді, потужністю 102 млн т/рік, що може зайняти деякий час для усунення наслідків, повідомляє Argus.

Аварія сталася на головній залізничній лінії Blackwater, яка з’єднує шахти коксівного та енергетичного вугілля в нижньому та середньому басейні Боуен з Гладстоном, включаючи шахти коксівного вугілля Curragh, Jellinbah East, Blackwater і Kestrel, а також шахти енергетичного вугілля Rolleston і Minerva.

Вантажівка зіткнулася з легковим автомобілем у Раглані, за 50 км на північ від Гладстона, приблизно о 3 годині ночі за австралійським східним стандартним часом (17:00 за Гринвічем) 28 червня, внаслідок чого обірвалася лінія електропередач і зупинилася поперек залізничної колії.

“Аварія впливає на вугільні послуги в системі Blackwater, а також на вантажні та пасажирські потяги, які використовують цей залізничний коридор”, – повідомив Argus представник оператора вугільної мережі Квінсленду Aurizon. Наразі тривають відновлювальні роботи, і очікується, що процес ремонту “займе кілька днів”, щоб відновити роботу лінії, згідно з повідомленням Aurizon.

Невідомо, скільки часу можуть зайняти ремонтні роботи, але, швидше за все, це буде менше тижня, припустило джерело в Австралії. “Поки що трохи зарано говорити [про наслідки], – сказало інше джерело. “Я думаю, що вони спробують відновити роботу однієї лінії з меншою пропускною здатністю, поки інші лінії/електрика будуть відремонтовані”.

Залізнична система Moura, яка також постачає вугілля до Gladstone, продовжує працювати, доставляючи низькосортне коксівне вугілля та вугілля для вдування пиловугільного палива (ПВП) з шахт Dawson і Baralaba.

Станом на 25 червня на вугільному терміналі Gladstone RG Tanna стояла черга з 12 суден, з 13 21 травня і з 23 23 квітня, хоча вона може зрости, якщо аварія поїзда порушить постачання вугілля на кілька днів.

Тверде коксівне вугілля зазвичай становить близько третини від загального обсягу експорту Гладстона, а коксівне вугілля нижчих марок і енергетичне вугілля – по третині від загального обсягу.

Новини

2 Липня 2024

Санкції проти російської металургії треба посилювати – експерт

За два роки держава інвестувала через гранти в підприємництво 8,5 млрд грн

Укрзалізниця запускає перевезення до німецького порту Дуйсбург

Валютні пом’якшення від НБУ не вирішують проблем великого бізнесу

Британська профспілка Unite скасувала страйк проти Tata Steel UK

Уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг

Бразилія у травні експортувала 303 тис тонн сталевого прокату

Дефолт України малоймовірний – економіст

З початку року Інтерпайп виготовив 43 тис. тонн залізничних коліс

Виробництво сталі у рф продовжує падати п’ятий місяць поспіль

Український експорт залишається на стабільному рівні, імпорт зростає

Японський експорт сталі скорочується четвертий місяць поспіль

Туреччина розпочинає нові антидемпінгові розслідування

Voestalpine розпочне виробництво екологічно чистої сталі

Три країни НАТО почали розміновувати Чорне море 

Світовий банк оцінив доходи в Україні у $5070 на душу населення

ВСІ НОВИНИ ⇢