УЗ будуватиме газові електростанції 

Економіка Новини ТЕК Транспорт
УЗ будуватиме газові електростанції 

Для побудови розподіленої генерації електроенергії “Укрзалізниця” створює окрему юридичну особу – ТОВ “УЗ Енерго”. Вона забезпечуватиме потреби компанії та споживачів, які приєднані до мереж залізниці. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що наразі компанія, як один з найбільших споживачів електричної енергії в Україні, відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства.

За прогнозами із наближенням холодів посилення дефіциту може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів.

“Беручи до уваги складну ситуацію з генерацією, ми маємо допомогти країні пройти найскладніший в історії осінньо-зимовий період. Саме тому було схвалено рішення про будівництво десятків газогенераторних установок загальною потужністю до 250 МВт.

На сьогодні “Укрзалізниця” проводить активні перемовини з постачальниками та міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту”, – зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Новостворена компанія “УЗ Енерго” має побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. Насамперед вони будуть встановлені в обласних центрах та приєднані до мереж товариства, від яких заживлені об’єкти залізничного транспорту, соціальної сфери, а також об’єкти критичної інфраструктури інших галузей економіки.

Як пояснили в “УЗ”, відповідно до вимог законодавства, діяльність з виробництва електричної енергії з використанням газогенераторних установок та установок зберігання електричної енергії може здійснюватися лише відокремленою від оператора системи розподілу юридичною особою з отриманням відповідної ліцензії.

Новини

2 Липня 2024

Санкції проти російської металургії треба посилювати – експерт

За два роки держава інвестувала через гранти в підприємництво 8,5 млрд грн

Укрзалізниця запускає перевезення до німецького порту Дуйсбург

Валютні пом’якшення від НБУ не вирішують проблем великого бізнесу

Британська профспілка Unite скасувала страйк проти Tata Steel UK

Уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг

Бразилія у травні експортувала 303 тис тонн сталевого прокату

Дефолт України малоймовірний – економіст

З початку року Інтерпайп виготовив 43 тис. тонн залізничних коліс

Виробництво сталі у рф продовжує падати п’ятий місяць поспіль

Український експорт залишається на стабільному рівні, імпорт зростає

Японський експорт сталі скорочується четвертий місяць поспіль

Туреччина розпочинає нові антидемпінгові розслідування

Voestalpine розпочне виробництво екологічно чистої сталі

Три країни НАТО почали розміновувати Чорне море 

Світовий банк оцінив доходи в Україні у $5070 на душу населення

ВСІ НОВИНИ ⇢