Eurofer лобіює введення додаткових обмежень на імпорт сталі до ЄС

Металургія Новини
Eurofer лобіює введення додаткових обмежень на імпорт сталі до ЄС

Згідно з численними джерелами, виробники сталі в ЄС лобіюють введення надзвичайних обмежень на імпорт у зв’язку з триваючим проникненням на ринок, повідомляє Argus.

Європейська асоціація виробників сталі Eurofer зустрілася з Європейською комісією, щоб обговорити високий рівень імпорту в той час, коли слабкий попит вже чинить тиск на місцеві ціни на сталь. Численні джерела припускають, що вона лобіює тариф, подібний до американського Розділу 232, який застосовує загальний податок на весь імпорт готової сталі.

“Комісія, звісно, знає про занепокоєння галузі, з якою ми підтримуємо тісний постійний контакт і діалог. Будь-які нові справи щодо торговельного захисту розглядаються в кожному конкретному випадку по суті”, – заявив представник Комісії в інтерв’ю агентству Argus у вівторок у Брюсселі.

Комісія розуміє занепокоєння металургійних підприємств, але в той же час має збалансувати інтереси споживачів сталі, зазначають джерела.

Імпорт на ринок гарячекатаного рулону (HRC) ЄС різко зріс після того, як Китай почав нарощувати експорт у третьому кварталі минулого року. Імпорт з липня 2023 року становив близько 25 % від усієї пропозиції на ринку ЄС, коли захисні квоти обнулялися на початку кожного кварталу, порівняно з 11-15 % у попередні місяці.

У липні імпорт зріс до рекордних 1,56 млн т, і був би ще вищим, якби 175 000 т не було відкликано з митного оформлення, щоб уникнути додаткових тарифних квот.

У січні-липні ЄС імпортував 6,2 млн т HRC, що є найвищим показником за всю історію, незважаючи на посилення захисних заходів. Частка імпорту в загальній пропозиції є вищою для холоднокатаного рулону та гарячеоцинкованого прокату, де вплив порівняно вищих цін на енергоносії є ще більш проблематичним для місцевих заводів. Джерела в металургійній галузі припускають, що існуючі захисні заходи не відповідають своєму призначенню, а також ставлять під сумнів здатність імпортерів стримувати пропозицію, щоб уникнути сплати мита.

Новини

Імпорт сталевого прокату до Індії з Китаю за досягнув семирічного максимуму

Eurofer лобіює введення додаткових обмежень на імпорт сталі до ЄС

Україна може у половину скоротити виробництво сталі через втрату Покровська

З початку року валютний виторг від експорту збільшився на 15%

НКРЕКП встановила нові зелені тарифи та надбавки до них з 1 жовтня

Відновлення української економіки у II кварталі уповільнилось до 3,7%

Укрзалізниця має намір наростити перевезення до ЄС через Угорщину

Внутрішні ціни на г/к рулон в Індії впали до трирічного мінімуму

Бразилія проведе антидемпінгове розслідування щодо фарбованого прокату з КНР та Індії 

Мексика посилює правила експорту залізної руди

Японія, В’єтнам та Тайвань майже вичерпали квоту на постачання г/к рулону до ЄС

Лондонська біржа зняла заборону на постачання нікелю з фінського заводу Норнікеля

Каметсталь провела капремонт домни №1М

Китай став лідером з виплавки сталі за даними січня – серпня 2024 року

В Україні поступово зростає споживання електрики

Збільшити втричі потужність ВДЕ до 2030 року цілком можливо – МЕА

ВСІ НОВИНИ ⇢