Японія, В’єтнам та Тайвань майже вичерпали квоту на постачання г/к рулону до ЄС

Металургія Новини
Японія, В’єтнам та Тайвань майже вичерпали квоту на постачання г/к рулону до ЄС

Експорт гарячекатаного рулону (HRC) з Японії, В’єтнаму і Тайваню, ймовірно, вичерпає свій захисний безмитний обсяг в 141 850 т в рамках квоти ЄС для “інших країн” 1 жовтня, повідомляє Argus.

За даними Global Trade Tracker, у червні-липні Японія експортувала до ЄС майже 250 тис т рулонів, а в липні, за оцінками Arguscalculations, ще 39 тис т було відкликано з митного оформлення. Обсяги поставок до портів ЄС з Японії можуть більш ніж удвічі перевищувати квоту.

Аналогічно, В’єтнам експортував понад 80 тис т у червні-липні, з яких щонайменше 65 тис т залишилося з попереднього квотного періоду, що робить загальний обсяг експорту трохи більшим за квоту. Можливо, є ще в’єтнамський матеріал, який не був представлений на митниці в липні, а експорт на початку серпня також може прибути вчасно для жовтневого розмитнення.

Очікується, що всі ці в’єтнамські та японські рулони будуть подані на розмитнення 1 жовтня, оскільки імпортери намагаються уникнути ризику потенційних ретроактивних антидемпінгових мит, які можуть бути стягнуті вже 8 грудня.

Тайвань також наближається до вичерпання своєї квоти: експорт до ЄС у червні-липні склав майже 150 тис т, і ще майже 45 тис т, за оцінками, було відкликано з митниці в липні. Але механізм відкликання все ще може бути використаний для тайванського матеріалу в жовтні, і не кожна тонна, ймовірно, буде розмитнена, оскільки Тайвань не є об’єктом демпінгового розслідування, тому імпортери можуть почекати до січня, щоб розмитнити свій матеріал.

Дані з Єгипту ще не доступні, але Argus підрахував, що майже 27 тис т було вивезено в липні. Єгипет виграє від скорочення часу транзиту, тому може продовжувати продавати до блоку навіть у жовтні-листопаді без ризику сплати мита.

Експортні дані також показують, що в червні-серпні з Бразилії до ЄС було експортовано понад 280 тис т, а з Китаю – понад 70 тис т.

За перші сім місяців цього року ЄС імпортував рекордні обсяги HRC, незважаючи на чинні захисні заходи. У січні-липні було імпортовано понад 6,2 млн т, що приблизно на 400 тис т більше, ніж за аналогічний період минулого року. У 2021 році, який наразі є рекордним роком для імпорту РРК в ЄС на рівні 9,2 млн т, за той самий період було імпортовано лише 5,6 млн т.

Новини

Бразилія проведе антидемпінгове розслідування щодо фарбованого прокату з КНР та Індії 

Мексика посилює правила експорту залізної руди

Японія, В’єтнам та Тайвань майже вичерпали квоту на постачання г/к рулону до ЄС

Лондонська біржа зняла заборону на постачання нікелю з фінського заводу Норнікеля

Каметсталь провела капремонт домни №1М

Китай став лідером з виплавки сталі за даними січня – серпня 2024 року

В Україні поступово зростає споживання електрики

Збільшити втричі потужність ВДЕ до 2030 року цілком можливо – МЕА

На китайському ринку відбулось найбільше одноденне зростання цін на руду за рік

Зеленський та Ердоган обговорили забезпечення свободи судноплавства у Чорному морі

В Івано-Франківській області з’явиться новий індустріальний парк

Білгород-Дністровський порт не йде з молотка

24 Вересня 2024

Данія виділити $19,4 млн для відновлення енергетичної інфраструктури України

Німеччина в серпні скоротила випуск сталі на 8,6%

Nippon Steel продасть свій пакет акцій POSCO

На китайському ринку сталі спостерігається надлишок пропозиції

ВСІ НОВИНИ ⇢