Британія затвердила нову квоту на імпорт сталі

Металургія Новини
Британія затвердила нову квоту на імпорт сталі

Британське Управління з торговельних заходів (TRA) підтвердило створення нової квоти на імпорт сталі категорії 1B обсягом 2,3 млн тонн на рік для подальшої переробки у Великій Британії.

Розслідування зміни імпортних потреб Великої Британії, спричиненої переважно закриттям доменних печей Tata Steel UK в Порт-Талботі, призвело до створення нової квоти. Вона діятиме паралельно з поточною квотою, яка дозволяє безмитний імпорт майже одного мільйона тонн сталі категорії 1 (або нелегованої та іншої категорії гарячекатаного плоского прокату і смуг) на рік. Ця існуюча квота тепер перейменована на категорію 1А.

Як відомо, цього тижня Tata Steel закрила свою другу доменну піч у Порт-Толботі. Зупинка призвела до тимчасового припинення виплавки сталі на цьому підприємстві перед його переходом на виробництво на основі електросталеплавильного агрегату. Доки наприкінці 2027 року не почне роботу електросталеплавильний завод Tata потужністю 3,2 млн тонн на рік, сталеливарний завод буде покладатися на імпорт для задоволення потреб своїх клієнтів.

Після розгляду результатів консультацій, розслідування АМТ дійшло висновку, що це призвело до явної “зміни обставин” у внутрішньому виробництві Великобританії, яка виправдовує збільшення потужностей безмитного імпорту.

Попередня квота категорії 1 розподіляла щоквартальний обсяг на імпорт з ЄС, Тайваню та Туреччини, а залишок квоти розподілявся на глобальній основі. Дослідження TRA підтвердило твердження британських імпортерів сталі про те, що квота вже зазнає дедалі більшого тиску, наражаючи імпортерів на 25%-ві тарифи понад квоту. Дослідження показало, що залишкова квота була вичерпана протягом чотирьох кварталів поспіль у період з квітня 2023 року по березень 2024 року.

Новини

ArcelorMittal підвищив ціни на г/к рулон в північно-західній Європі

Україна та Чехія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди

Запоріжсталь у вересні скоротила випуск сталі на 14,3%

Глобальна пропозиція DRI та HBI поступово зростатиме – СЕО Метінвесту

В українську ГТС почали подавати перший біометан – профільна асоціація

Україна локалізує виробництво боєприпасів Switchblade 600

В Україні попит на нові авто у вересні впав на 30%

Індекс виконаних будівельних робіт в Україні зріс на 37,1% 

Британія затвердила нову квоту на імпорт сталі

Україна у вересні скоротила імпорт електроенергії на 7,5%

Запаси газу в українських сховищах досягли 12,4 млрд куб м

СПГ-термінал у Греції забезпечать газом Молдову та Україну

Імпорт товарів в Україну перевищив експорт на понад 20 млрд

1 Жовтня 2024

Частка вугільної генерації в країнах ОЕСР скоротиться до 17%

Інфляція в єврозоні у вересні сповільнилась до 1,8%

Бізнес пом’якшив оцінки ділової активності у вересні

ВСІ НОВИНИ ⇢