За тиждень ціни на залізну руду скоротились на 4,5%

Металургія Новини
За тиждень ціни на залізну руду скоротились на 4,5%

Ф’ючерси на залізну руду на Далянській товарній біржі за тиждень 12-19 вересня 2022 року впали на 4,5% у порівнянні з попереднім тижнем – 705,5 юаня/т ($100,61/т). Про це повідомляє GMK Center.

На початку вересня ціни на ЗРС підтримала новина про наміри уряду Китаю підтримувати ринок нерухомості та інвестувати в інфраструктуру. До того ж ф’ючерси зросли на фоні ослаблення обмежень через коронавірус в деяких районах Китаю.

Але трейдери були обережними, пам’ятаючи про досі можливе посилення обмежень напередодні з’їзду правлячої Комуністичної партії у жовтні 2022 року. Аналітики очікують, що політика Китаю щодо боротьби з коронавірусом буде жорсткою принаймні до кінця жовтня.

На початку минулого тижня ф’ючерси на руду демонстрували стабільність та навіть деяке зростання. Однак публікація даних про інвестиції в ринок нерухомості Китаю, які в серпні 2022 року впали найшвидшими темпами з грудня 2021 року, змінили ситуацію. Впевненість ринку щодо підтримки владою Китаю постраждалого сектору нерухомості зникла.

Також на настрої ринку вплинула відсутність сезонного підвищення попиту, яке зазвичай спостерігається на початку вересня.

«Очікувані «Золотий вересень та Срібний жовтень» ще не настали. Зростанню будівельної активності та збільшенню попиту на нерухомість у Китаї перешкоджають перебої в діловій активності через пандемію. Це змушує інвесторів бути обережними», – зазначають аналітики JPMorgan.

Обережність у секторі нерухомості зберігатиметься, допоки не буде стійкого зростання продажів.

Зазначимо, в серпні 2022 року Китай збільшив виробництво сталі на 3% у порівнянні з попереднім місяцем. Зростання показника стало можливим завдяки покращенню попиту та відновленню роботи металургійних заводів.

Імпорт руди в Китай у серпні 2022 року зріс на 5,4% у порівнянні з попереднім місяцем – до 96,2 млн т. У річному обчисленні імпорт ЗРС у Китай у серпні 2022 року зменшився на 1,3%. За січень-серпень 2022 року металурги країни зменшили імпорт ЗРС на 3,1% р./р. – до 772,9 млн т.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢