Eurofer вважають недостатньою запропоновану реформу енергоринку ЄС

Металургія Новини ТЕК
Eurofer вважають недостатньою запропоновану реформу енергоринку ЄС

Європейська комісія запропонувала переглянути реформу структури ринку електроенергії ЄС (EDM), спрямовану на захист споживачів від волатильності цін на викопні види палива та надання їм більш прямого доступу до відновлюваних джерел енергії.

Проте, як пише портал Steel Orbis, Європейська асоціація виробників сталі (EUROFER) закликала до глибшої реформи, яка забезпечить конкурентоспроможну на міжнародному рівні енергію без використання викопного палива для декарбонізації промисловості.

EUROFER заявив, що залишається незрозумілим, як промислові споживачі енергії зможуть отримати доступ до великої кількості відновлюваної та низьковуглецевої електроенергії, необхідної для їхньої декарбонізації в найближчі роки. “Європейський ринок електроенергії переживає значний ціновий шок, саме тоді, коли наші виробники мали намір прискорити свої зусилля щодо декарбонізації”, – сказав Аксель Еггерт, генеральний директор EUROFER.

На думку EUROFER, цей перегляд є останнім шансом терміново збільшити обсяги потужностей, забезпечуючи при цьому доступність і стійкість. Тим не менш, у його нинішньому вигляді він не відповідає очікуванням галузі.

Сьогодні металургійний сектор щорічно споживає близько 75 ТВтч електроенергії. Перехід на низьковуглецеві технології підвищить споживання електроенергії приблизно до 160 ТВтч до 2030 року та до 400 ТВтч до 2050 року.

Заявивши, що реформа має бути спрямована на забезпечення доступних цін на короткострокових ринках електроенергії та покращення доступу до довгострокових контрактів для енергоємних галузей, EUROFER зазначив, що інші неринкові інструменти підтримки конкурентоспроможності промисловості також мають бути доти, доки це необхідно, наприклад, регульовані тарифи на електроенергію для енергоємних галузей чи звільнення від зборів та податків.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢