Запоріжсталь ремонтує обладнання, яке виключає скиди соляної кислоти у Дніпро

Екологія Економіка Металургія Новини
Запоріжсталь ремонтує обладнання, яке виключає скиди соляної кислоти у Дніпро

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” проводить капітальний ремонт важливого природоохоронного обладнання, підтримуючи його надійну роботу щодо запобігання скиданням у річку Дніпро. Згідно з прес-релізом компанії, встановлення регенерації соляної кислоти БТА-4 — важливий екологічний об’єкт “Запоріжсталі”, який було введено в експлуатацію у 2014 році.

При цьому уточнюється, що унікальне обладнання дозволило уникнути скидання нейтралізованих травильних розчинів цеху холодної прокатки в басейн Дніпра. За методом солянокислотного травлення застосовується замкнутий цикл виробництва: розчин соляної кислоти, використаної для травлення металу, не потрапляє у стоки, а прямує на установку регенерації та після відновлення та очищення повторно використовується у виробництві.

Тепер після підриву Каховської ГЕС 6 червня особливо важливо, щоб таке природоохоронне обладнання працювало стабільно та без перебоїв. Для цього фахівці кожні два роки виробляють комплексний капремонт одного із двох реакторів установки регенерації соляної кислоти. Проводиться він і зараз: у квітні фахівці підприємства розпочали перший етап ремонтних робіт.

Фахівці цеху холодної прокатки (ЦХП) “Запоріжсталі” та сервісного центру “Запоріжогнеупор” виконують основні роботи із заміни футерування нижньої частини реактора та циклону, заміни кислостійкої вогнетривкої кладки циклону, опорного кільця та труби. На другому етапі, восени поточного року, фахівці проведуть заміну основних елементів агрегату: форсунок, пальників, конвеєрів, а також перекладання вогнетривкої кислотостійкої кладки реактора.

За словами начальника ділянки регенерації соляної кислоти ЦХП Леоніда Алексєєнка, результатом капітального оновлення стане підвищення надійності та робота обладнання. “На нашій ділянці реактори працюють по черзі: доки один реактор перебуває в роботі, ми робимо ремонт іншого. Таким чином забезпечується висока надійність обладнання. Окрім капремонтів регулярно проходять і поточні — кожні три місяці. Це важливо як з метою забезпечення стабільного виробничого процесу, так і коректною роботою важливого природоохоронного обладнання”, — пояснив Алексєєнко, якого цитує пресслужба.

Устаткування увійде в експлуатацію цього місяця після завершення першого етапу капремонту. На проведення капремонту комбінат надіслав понад 24 млн. грн.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢