Промвиробництво в єврозоні показало невелике зростання

Економіка Новини
Промвиробництво в єврозоні показало невелике зростання

У травні цього року промислове виробництво з урахуванням сезонних коливань збільшилося на 0,2% у зоні євро та на 0,1% у ЄС-27 порівняно з квітнем.

Промислове виробництво у квітні цього року зросло на 1,0% у зоні євро та на 0,6% у ЄС-27 у місячному порівнянні. У травні цього року порівняно з травнем 2022 року промислове виробництво скоротилося на 2,2% у зоні євро та на 1,8% у ЄС-27. Як повідомляє Steel Orbis, ці дані публікує Євростат, Статистичне бюро Європейського Союзу.

Порівняно з квітнем цього року, у травні виробництво товарів тривалого користування зросло на 0,5% у зоні євро та на 0,4% у ЄС-27, тоді як виробництво капітальних товарів зросло на 1,0% як у зоні євро , так і в ЄС-27 у місячному порівнянні. У звітному місяці випуск споживчих товарів короткочасного користування збільшився на 0,3% у зоні євро та на 0,7% у ЄС-27 порівняно з попереднім місяцем. У травні виробництво проміжних товарів зросло на 0,5% у зоні євро та на 0,4% у ЄС-27, а виробництво енергії скоротилося на 1,1% у єврозоні та на 1,8% у ЄС-27, усюди у місячному. порівнянні.

Серед держав-членів у травні найвищий місячний приріст був зареєстрований у Словенії (7,9%), Хорватії (4,3%), Словаччині та Фінляндії (по 2,5%).

Порівняно з тим же місяцем 2022 року у травні цього року виробництво капітальних товарів збільшилося на 2,5% у зоні євро та на 3,5% у ЄС-27. У тому ж місяці виробництво споживчих товарів тривалого користування скоротилося на 5,0% у зоні євро та на 6,4% у ЄС-27, тоді як виробництво проміжних товарів скоротилося на 5,4% у зоні євро та на 6,1%. % в ЄС-27, усюди у річному порівнянні. У зазначеному місяці виробництво споживчих товарів короткочасного користування скоротилося на 2,8% у зоні євро та на 0,3% у ЄС-27, а виробництво енергії скоротилося на 6,2% у зоні євро та на 7,5% у ЄС-27 . 27, також у річному порівнянні.

У травні найвищий річний приріст був зареєстрований на Мальті (12,2%), Данії (7,8%) та Франції (2,9%), а також в Ірландії (-16,2%), Естонії (-12, 8%) та Болгарії (-11,0%) зареєстровано найбільше зниження.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢