Salzgitter очікує збільшення імпорту сталі до ЄС у наступному році

Металургія Новини
Salzgitter очікує збільшення імпорту сталі до ЄС у наступному році

Захисні заходи ЄС щодо сталі навряд чи будуть продовжені після літа 2024 року, в результаті чого обсяги імпорту, ймовірно, зростуть, заявив сьогодні німецький виробник сталі Salzgitter у своєму останньому звіті про результати діяльності, повідомляє Argus.

Європейська комісія продовжила дію заходів на один рік з червня 2023 року.

За словами Salzgitter, пом’якшення цін в останні місяці було зумовлене слабким ринком Китаю, що спричинило посилення тиску на імпорт до ЄС з боку інших країн Азії. У травні обсяги імпорту склали понад 1 млн т, що є найвищим показником з жовтня 2021 року.

Вичерпані квоти інших країн на гарячекатаний рулон (HRC) можуть дещо компенсувати цей імпортний тиск, оскільки країни Азії за залишковою квотою не можуть продавати більше тонн в ЄС без ризику запровадження покупцями спеціальних мит.

Salzgitter також зазначив, що торгові компанії намагаються тримати запаси на якомога нижчому рівні через вищі витрати на фінансування та складування.

У Salzgitter вважають, що попит з боку деяких кінцевих споживачів, у тому числі будівельного сектору, ослаб протягом першої половини фінансового року. Висока інфляція також вплинула на попит з боку інших секторів, включаючи виробництво побутової техніки та інших галузей, пов’язаних зі споживчими товарами.

Автомобільна галузь була світлою плямою, завдяки вирішенню проблем з ланцюжком поставок і відставанням у виконанні замовлень, що дозволило зберегти стабільні обсяги відкликання замовлень з автомобільного сегменту. Автомобільний попит залишатиметься “стабільним” до кінця цього року, повідомили в групі, додавши, що завантаження потужностей у штрипсовому бізнесі буде майже повністю забезпечено, хоча відпускні ціни залишатимуться під тиском. Базовий індекс Argus для північно-західного регіону ЄС HRC послідовно знижувався до 624 євро/т 10 серпня з 850,75 євро/т 4 квітня.

Австрійський виробник сталі Voestalpine нещодавно відзначив “значне” поліпшення попиту з боку автомобільного сектора, зумовлене ефектом надолуження збоїв у ланцюжку поставок, спричинених Covid-19. Він також відзначив низький попит з боку споживчого сектора і виробництва побутової техніки. Якщо центральні банки не змінять курс на підвищення процентних ставок, попит з боку цих секторів, ймовірно, залишиться низьким протягом цього року, вважають у Voestalpine.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢