Виробництво сталі у Китаї продовжить зростати – прогноз

Економіка Металургія Новини
Виробництво сталі у Китаї продовжить зростати – прогноз

Виробництво сталі у Китаї, імовірно, зросте у серпні поточного року у порівнянні з липнем, вважають учасники ринку. Проте залишається незрозумілим, коли саме меткомбінати країни скоротять виплавку сталі, аби утримати річний показник на рівні 2022-го. Про це повідомляє S&P Global.

За даними Китайської асоціації металургійної промисловості (CISA), середньодобова виплавка сталі в Китаї 1-10 серпня становила 2,954 млн т, що на 0,8% вище середнього показника липня і на 9,1% – в річному обчисленні. Станом на 10 серпня запаси прокату на меткомбінатах та спотових ринках, що моніторить CISA, досягли 25,69 млн т, що на 7,5% більше у порівнянні з обсягами на кінець липня, але на 6% менше у річному обчисленні.

Залишається незрозумілим, коли китайські заводи скоротять виробництво, щоб утримати річний обсяг виплавки сталі на рівні 2022-го. Джерела на підприємствах на півночі та сході країни повідомили, що деякі великі заводи в цих регіонах отримали або отримають усний наказ вдатися до цього кроку пізніше цього року. Вже йшлося про те, що найбільший виробник сталі в Китаї Baowu Group, а також деякі великі меткомбінати в провінції Шаньдун отримали подібні розпорядження. На ринку припускають, що провінції Хебей і Цзянсу також незабаром усно повідомлять місцеві заводи про необхідність скорочення виробництва.

Імовірно, заводи отримають лише усні накази безпосередньо від місцевих урядів, а не офіційні оголошення, тому важко передбачити, наскільки у найближчі місяці скоротяться обсяги виплавки сталі. Виробництво може сповільнитися у вересні-грудні, проте слабкий попит обмежить зростання цін на сталь.

Ринок також очікує, що Китай до кінця поточного року посилитьпідтримку інфраструктурної галузі, проте це навряд чи повністю компенсує падіння попиту на сталь у секторах, пов’язаних із нерухомістю. За даними Національного бюро статистики, площа нового будівництва у липні поточного року впала на 30,2% м./м. та 26,5% у річному обчисленні.  Інвестиції країни в інфраструктуру в липні зросли на 4,6% р./р., проте це зростання уповільнилось у порівнянні із показником червня (+6,4% р./р.).

Новини

3 Травня 2024

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4%

Зеленський вимагає поєднати захист енергетики та забезпечення українців електрикою

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

ВСІ НОВИНИ ⇢