США збільшили експорт вугілля у напрямку Індії та країн ЄС

Новини ТЕК
США збільшили експорт вугілля у напрямку Індії та країн ЄС

Експорт американського енергетичного вугілля зріс на 21,1% у січні-червні завдяки різкому збільшенню поставок до Індії, повідомляє Argus

За перше півріччя цього року США відвантажили 6,2 млн т до Індії, що на 52,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Більшу частину цього обсягу, ймовірно, становило північноапалачське вугілля калорійністю 6900 ккал/кг, призначене для цементної та цегельної промисловості, коментують учасники ринку.

У червні США відвантажили до Індії 836 тис. т вугілля, що на 12,3% більше, ніж в минулому році. Весь цей обсяг був відвантажений з Балтімора, штат Меріленд.

Експорт США до Європи збільшився на 9% у першому півріччі до 5,7 млн т завдяки зростанню поставок до Німеччини. Експорт до Нідерландів зріс на 2,4% до 2,6 млн т у січні-липні, тоді як експорт до Німеччини збільшився на 9,1% до 1,2 млн т.

Але експорт до інших європейських напрямків загалом знизився за перше півріччя: потоки до Польщі впали на 21,3% до 227 тис т, а експорт до Великобританії – на 74,5% до 197 тис т. Польський спотовий попит наразі зосереджений на вугіллі крупних марок – ринок, на який постачається переважно колумбійське або казахське вугілля – що може обмежити можливості для нових поставок американського вугілля до Польщі в короткостроковій перспективі.

Експорт до Франції змінив тенденцію, збільшившись до 254 тис т за той самий період з нуля роком раніше. Дані відстеження суден показують, що 9 січня 110 тис т американського енергетичного вугілля прибуло в Монтуар з Ньюпорт-Ньюс, ймовірно, призначене для електростанції Кордемайс потужністю 1,2 ГВт, що експлуатується компанією EDF.

В той же час експорт США до Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструє ознаки слабкості.

Американський експорт через порти США і Westshore у Ванкувері на ключові ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону – Японію, Південну Корею, Гонконг, Тайвань і Чилі – впав на 6,3% до 9,5 млн т за перше півріччя цього року, свідчать дані, зібрані Argus.

Зниження було спричинене падінням експорту до Південної Кореї на 33,8%. Країна отримала 905 тис т з портів США. Експорт до Японії, найбільшого ринку збуту вугілля із західних регіонів США, впав на 2,7% до 4,3 млн т.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢