Tata Steel отримає від уряду Великої Британії грант на будівництво електродугової пічі

Металургія Новини
Tata Steel отримає від уряду Великої Британії грант на будівництво електродугової пічі

Індійська Tata Steel уклала угоду з урядом Великої Британії на суму 500 млн фунтів стерлінгів, яка забезпечить роботу та робочі місця на її заводі в Порт-Толботі, що в Південному Уельсі, повідомляє Argus.

Згідно з угодою, Tata Steel інвестує в електродугову піч (ЕДП) капітальною вартістю 1,25 млрд фунтів стерлінгів за рахунок урядового гранту в розмірі 500 млн фунтів стерлінгів. Перехід від застарілих доменних печей Tata до електродугової печі дозволить скоротити викиди вуглецю у Великобританії приблизно на 1,5% і підвищити доступність внутрішнього металобрухту, заявили в компанії. Загальна потужність електропечі становитиме 3 млн тонн/рік.

Незабаром Tata розпочне консультації щодо пропозиції та перехідного періоду, включаючи потенційну глибоку реструктуризацію вуглецевоємних металургійних потужностей. Доменні печі та коксові печі компанії добігають кінця терміну експлуатації, що останнім часом призвело до посилення нестабільності виробництва. Завод також є відносно неефективним з точки зору логістики, порівняно з європейським заводом-побратимом в Еймюйдені, Голландія.

Проект також передбачає реструктуризацію балансу компанії з потенційним усуненням поточних грошових збитків в операціях у Великобританії і негрошового знецінення старих інвестицій, йдеться в повідомленні компанії. Станом на кінець березня чисті активи Tata Steel UK становили 397 млн фунтів стерлінгів, що на 1,8 млрд фунтів стерлінгів менше, ніж торік, головним чином через складні торговельні умови у другій половині фінансового року.

Новий інвестиційний проект може бути введений в експлуатацію протягом 36 місяців після отримання відповідних регуляторних і планових дозволів.

“Протягом перехідного періоду та етапу реалізації проекту Tata Steel UK інтенсивно працюватиме над забезпеченням безперебійних і надійних поставок продукції для виконання зобов’язань перед клієнтами та ринком, у тому числі шляхом імпорту додаткової сталевої підкладки зі стабільних ланцюгів поставок для забезпечення своїх переробних підрозділів”, – зазначили в Tata. В останні місяці компанія імпортувала індійський гарячекатаний рулон, частково через скорочення виробництва на заводі в Порт-Талбот, для забезпечення своїх переробних підприємств.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢