У жовтні Марганецький ГЗК призупинив видобуток та переробку марганцевої руди

Металургія Новини
У жовтні Марганецький ГЗК призупинив видобуток та переробку марганцевої руди

У жовтні 2023 року Марганецький ГЗК призупинив видобуток та переробку сирої марганцевої руди. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Серед причин зупинки на підприємстві називають військову агресію зі сторони російської федерації. “Дії окупантів призвели до втрати води в Каховському водосховищі, через що неможливо поповнити запаси технічних резервуарів води, яка використовується для збагачення сирої марганцевої руди Грушівською збагачувальною фабрикою”, – йдеться у повідомленні.

Також до основних причин зупинки відносяться артилерійські обстріли армії рф по об’єктах та інфраструктурі промислового майданчика комбінату.

“Ворожі обстріли, які фіксуються поліцією міста, пошкодили комунікації, будівлі та споруди цехів підприємтства. На жаль, для відновлення інфраструктури комбінату треба дуже багато часу, фінансів та сил, і поки окупанти знаходяться на лівому березі Дніпра, ці дії виконувати неможливо. Найбільше через артилерійські обстріли постраждала Грушівська збагачувальна фабрика, оскільки за декілька обстрілів вона отримала значні пошкодження. Там частково пошкоджене перекриття на корпусі приймання руди ГЗФ-1, де, до речі, два роки тому проведено капітальний ремонт, а також на 90% зруйновано віконні отвори”, – повідомляє підприємство.

Також відключене газове та мазутне опалення по всьому проммайданчику та шахтам комбінату, тому що опалювати цими видами палива вкрай ризиковано в умовах війни.

“Особливою проблемою стала відсутність води для проведення ГЗФ мокрого збагачення видобутої шахтами та кар’єром руди. Дефіцит води з’являвся не відразу, а поступово. Ще минулого року ГЗФ вимушена була зупинитися через те, що у зворотному циклі підприємства технічної води ставало все менше, але комбінат тримався на плаву за рахунок придбання технічної річкової води з централізованих мереж міськводоканалу. Після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС і було випущено дзеркало води з Каховського водосховища, місто Марганець і всі прилеглі до нього території залишилися без води. В тому числі і Марганецький ГЗК”, – підкреслили у пресслужбі.

Наразі комбінат знаходиться в простої, але під час нього частина робітників займається ремонтно-відновлювальними роботами для вдалого запуску в роботу в майбутньому. Головні об’єкти ремонту – Грушівський кар’єр і дільниця шламового господарства та зворотного водопостачання.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢