Американська DFC направить спецпредставника в Україну

Економіка Новини
Американська DFC направить спецпредставника в Україну

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) направить свого спецпредставника в Україну, щоб пришвидшити отримання страхування інвесторами.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністра економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з гендиректором DFC Скоттом Нейтаном, інформує пресслужба Мінекономіки.

“До кінця року DFC обіцяє розпочати фінансування ще декількох важливих проєктів. Також корпорація планує направити в Україну спецпредставника, щоб пришвидшити та полегшити страхування і фінансування інвестиційних проєктів. Він консультуватиме як український, так і міжнародний бізнес щодо співпраці із DFC. Ми сподіваємося, що намір корпорації мобілізувати $1 млрд інвестицій в Україну дуже скоро призведе до реалізації нових проєктів, в тому числі стороною яких можуть бути державні компанії”, – розповіла Свириденко.

За її словами, наразі DFC виявляє інтерес до фінансування та страхування у ключових секторах економіки, зокрема у сфері енергетики.

Свириденко уточнила, що загалом DFC вже підтримала низку проєктів в Україні на суму $400 млн. З них $250 мільйонів виділено для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму $60 мільйонів з українськими банками для полегшення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі $50 мільйонів, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

DFC також оголосила, що надає $25 мільйонів страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є урядовою установою фінансування розвитку Сполучених Штатів. DFC співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Новини

9 Травня 2024

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

Імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

ВСІ НОВИНИ ⇢