Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Металургія Новини
Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Liberty Steel оголосить про консервацію заводу Liberty Merchant Bar (LMB) в Сканторпі, Англія, цього тижня, повідомили Argus кілька джерел.

LMB був фактично законсервований протягом кількох років, оскільки він припинив виробництво у 2022 році на тлі обмежень у грошових коштах і проблем з енергопостачанням. Комбінат працював на газі, який уловлювався в процесі виробництва коксу на British Steel, але зараз його постачання припинилося.

Джерела припускають, що оголошення про консервацію насправді є ознакою того, що завод не буде знову відкритий, оскільки він не працював протягом тривалого часу. На підприємстві працює близько 135 співробітників – неясно, чи будуть вони переведені в інші підрозділи групи.

Нещодавно Liberty заявила, що підписала нову рамкову угоду зі своїми основними кредиторами після рефінансування свого австралійського бізнесу Infrabuild, яка дозволить їй “консолідувати свої британські сталеливарні підприємства в рамках нової компанії з простішою структурою, сильним балансом і більшим доступом до стороннього фінансування та інвестицій”. Liberty обіцяла опублікувати консолідовані фінансові результати з 2019 року, але досі цього не зробила.

За словами компанії, в рамках цієї консолідації існуючі британські компанії передадуть свої активи і співробітників новому суб’єкту господарювання. Ця зміна дозволила “розробити комплексний план, спрямований на збільшення плавильної потужності електродугової печі (ЕДП) Liberty в Ротерхемі до 2 млн т/рік”, додали в компанії.

Дві існуючі печі на майданчику – N і T – мають потужність 1,2 млн т/рік, але працювали значно нижче цього показника. Наразі працює лише піч T після передоплати від аерокосмічних замовників, і цього року вона виробила менше 7 000 т.

У кінцевому підсумку Liberty планує виробляти сировину для сортового і фасонного прокату з печі N, сировину для аерокосмічної галузі з печі T, а також встановити нову електросталеплавильну піч для виробництва слябів для товстолистових і рулонних заводів компанії в Шотландії та Уельсі.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢