На Сахалінському родовищі зупинили видобуток газу 

Економіка Новини ТЕК
На Сахалінському родовищі зупинили видобуток газу 

ПрАТ “ВК “Укрнафтобуріння”, яке раніше було відчужене у Ігоря Коломойського та передано в управління “Укрнафті”, з 1 грудня зупинило видобуток на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що підставою для цього стала постанова Шостого апеляційного адміністративного суду України, якою був анульований спеціальний дозвіл на користування надрами № 6349 від 10 липня 2019 року.

У компанії таке рішення суду вважають необгрунтованим та таким, що несе в собі ризики не тільки для функціонування компанії, але і для сталого проходження опалювального сезону.

До того ж наголошується, що рішення було ухвалено у справі, яка стосується іншого спецдозволу, який вже був анульований у 2019 році.

“Таким чином, відмінивши новий спецдозвіл, хоча справа стосувалася виключно старого, суд зупинив видобуток газу компанією, що входить до 5 найбільших приватних газовидобувних компаній в країні, яка бореться за енергонезалежність після того, як зіскочила з “газової голки” агресора”, – йдеться у повідомленні.

Тож, 1 грудня “Укрнафтобуріння” вимушено виконало вимоги законодавства, яке забороняє здійснення діяльності з видобутку вуглеводнів без спеціального дозволу на користування надрами.

“Варто зазначити, що від технологічних комунікацій підприємства забезпечується газопостачання села Китченківка Харківської області. Іншої технічної можливості забезпечити газом жителів на даний момент не існує”, – підкреслили в компанії.

У разі зупинки “Укрнафтобуріння” йдеться про втрату близько 500 млн кубометрів природного газу на рік, уточнили в пресслужбі.

Зараз “Укрнафтобуріння” подає звернення до касаційної інстанції – Верховного суду, а також просить Кабінет міністрів та Офіс президента звернути увагу на цю справу.

Крім того, компанія розраховує на висновки від правоохоронних органів щодо ситуації, яка підриває енергонезалежність України під час війни.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢