Eurofer закликає Єврокомісію допомогти металургам з декарбонізацією

Екологія Металургія Новини
Eurofer закликає Єврокомісію допомогти металургам з декарбонізацією

Європейська асоціація виробників сталі Eurofer закликала Європейську комісію запровадити “сприятливу для інвестицій структуру з доступною енергією та міжнародним ігровим полем в основі”, щоб допомогти декарбонізувати виробництво сталі в ЄС, повідомляє Argus.

Ця заява була зроблена у відповідь на те, що Європейська комісія підтвердила перевагу чистого скорочення викидів парникових газів на 90% до 2040 року порівняно з рівнем 1990 року.

“Цільовий показник у 90% для всього ЄС до 2040 року означає майже повну декарбонізацію енергоємних галузей, таких як сталеливарна промисловість”, – заявив генеральний директор Eurofer Аксель Еггерт.

“За відсутності належних сприятливих умов і різкого збільшення інвестицій, необхідних для переходу, така мета ставить під сумнів економічну і технічну здійсненність кліматичної політики ЄС та її взаємодію з іншими політиками, такими як енергетична, торговельна та конкурентна, і піддає випробуванню економічну і технічну здійсненність кліматичної політики ЄС. Це може сприяти деіндустріалізації, тим самим підриваючи стійкість і стратегічну автономію ЄС”, – додав він.

Eurofer закликав ЄС забезпечити доступ до екологічно чистої електроенергії, водню, сировини та вторинних матеріалів для виробництва сталі в “безпрецедентних кількостях”, зазначивши, що лише декарбонізація сталеливарної промисловості ЄС потребуватиме обсягів, еквівалентних загальному споживанню електроенергії у Франції.

“Наполеглива торговельна політика, що вирівнює ігрове поле з іншими регіонами, які не поділяють тих самих кліматичних амбіцій, є необхідною”, – сказав Еггерт. За даними Eurofer, більшість інвестицій в країни за межами ЄС зосереджені на вуглецево-інтенсивних технологіях, які можуть поставити Європу в невигідне становище на світовому ринку.

В ЄС існує 60 проектів, спрямованих на виробництво низьковуглецевої сталі. Раніше Eurofer взяла на себе зобов’язання скоротити промислові викиди на 55% до 2030 року порівняно з базовим рівнем 1990 року.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢