У Великий Британії обговорюють перегляд квот на рулонний прокат

Металургія Новини
У Великий Британії обговорюють перегляд квот на рулонний прокат

Квоти на весь сталевий рулонний прокат, що імпортується до Великої Британії, мають бути переглянуті у зв’язку з переходом Tata Steel від ролі виробника до ролі імпортера, заявила Міжнародна асоціація торгівлі сталлю (ISTA) у відповідь на запит Управління з питань торговельного захисту (TRA), повідомляє Argus.

ISTA заявила, що імпорт гарячекатаного рулону для виробництва холоднокатаного та гарячеоцинкованого рулону (CRC, HDG) може вплинути на імпорт останнього, а це означає, що його обсяги також потрібно буде переглянути. ThyssenKrupp Materials Trading заявила, що всі квоти на плоский прокат мають бути призупинені на час переходу Tata на електродугову піч, оскільки “нестача сировини” може вплинути на виробництво подальшої продукції.

Торгова фірма Kromat заявила, що ідея щодо розподілу квот між імпортерами на основі історичних обсягів “потенційно позбавляє інших ринкових можливостей і суперечить принципу справедливої торгівлі”. Спочатку TRA заявляло, що розглядає можливість зміни квоти для CRC на глобальну, а не на країнову, і надання імпортерам власної частки цієї квоти.

Деякі нові компанії або ті, що раніше купували продукцію у Tata, занепокоєні тим, що індивідуальні імпортери отримають свої власні обсяги.

Металургійний сервісний центр Sebden заявив, що квота для індивідуальних імпортерів є “глибоко антиконкурентною”, оскільки вона може “зосередити занадто багато влади в одних руках”, маючи на увазі великих трейдерів, які імпортують до Великої Британії. Sebden також поставив під сумнів необхідність надання власної квоти для слябів, хоча це неможливо через відсутність внутрішнього виробництва.

Китайська торгова компанія Duferco, постачальник для Sebden і один з найбільших імпортерів до Великої Британії, заявила, що запропоноване TRA призупинення імпортних квот для HRC має бути продовжене до дев’яти місяців, щоб “стимулювати купівельну активність”. Клієнти купують імпортну сталь на три-шість місяців вперед, тому тримісячне призупинення квот є недостатнім, зазначили в компанії. Sebden підтримав цю думку, запропонувавши запровадити призупинення на дев’ять місяців.

Торгова компанія Stemcor, яка належить китайській державній компанії, заявила про необхідність перегляду демпінгових мит проти Китаю. “Як китайський імпорт може становити небезпеку для британської сталеливарної промисловості, якщо такої галузі не існує”, – заявила вона.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢