IT та штучний інтелект можуть зробити металургію екологічнішою й ефективнішою

Екологія Економіка Металургія Новини Технології
IT та штучний інтелект можуть зробити металургію екологічнішою й ефективнішою

Перехід до зеленого курсу буде нелегким через брак ІТ-спеціалістів для роботи над трансформацією. Про це заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков під час свого виступу про особливості виробництва сталі в Україні під час війни, бачення компанії щодо зеленого курсу та трансформації бізнес-процесів у металургії завдяки новим технологіям.

“Ми сьогодні чуємо, як політики говорять про зелений курс. Він лежить практично на кожному політичному столі не лише в Європі, а й у США, Китаї, в усьому світі. Металургійна промисловість перебуває на вершині порядку денного цього курсу, як головний актор запровадження зелених технологій”, – сказав він.

Ю. Риженков також наголосив, металургія – дуже традиційна галузь, технології розроблені давно, й зараз неможливо зробити великий прорив. Можна лише поступово вдосконалювати систему.

“Коли мова йде про поступові вдосконалення, саме тут з’являються цифровізація та штучний інтелект. І саме це може зробити галузь не лише екологічнішою, а й ефективнішою та конкурентоспроможнішою. Саме тому багато керівників підприємств важкої промисловості зараз говорять не просто про зелений перехід, а про зелений і цифровий переходи для наших галузей”, – зауважив він.

До того ж СЕО Метінвесту зауважив, що Україні бракує ІТ-спеціалістів для роботи над трансформацією.

“П’ять-сім років тому ми шукали інженерів-металургів, яких ми могли б навчити ІТ. Зараз навпаки. Ми готуємо ІТ-спеціалістів, яких навчаємо металургії. І це ті люди, які будуть головними під час зеленого та цифрового переходу нашої компанії. Це відбувається вже зараз. Усі ми будемо частиною цього переходу, і нам краще бути готовими до такого виклику”, – підкреслив Ю. Риженков.

Відмітемо, 13 березня у Вероні відбулася перша зустріч B7 Italy 2024, організована асоціацією італійських підприємств Confindustria, яка має на меті сприяти діалогу між діловим світом та урядами країн G7. У конференції взяли участь понад 250 гостей, серед яких керівники та лідери бізнесів із країн G7 та міжнародних компаній, а також італійський міністр підприємництва та Made in Italy Адольфо Урсо.

Учасники обговорити основні фактори, що впливають на промислову продуктивність та конкурентоспроможність в умовах глобальної економіки, що стрімко розвивається. 

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢