США виділили 6 млрд дол на скорочення викидів вуглецю

Екологія Економіка Металургія Новини
США виділили 6 млрд дол на скорочення викидів вуглецю

Міністерство енергетики США оголосило про виділення $6 млрд федерального фінансування на субсидування 33 промислових проєктів у 20 штатах для скорочення викидів вуглецю. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Фінансуватимуться ініціативи у секторах, що важко піддаються декарбонізації, включаючи металургію.

У відомстві наголосили, що виділення цих коштів підтримає високооплачувані робочі місця і підвищить конкурентоспроможність Сполучених Штатів. Зауважується, що ця ініціатива – найбільша інвестиція в промислову декарбонізацію в історії США, і залучить загальну суму у $20 млрд, включаючи частку витрат компаній. Очікується, що оголошені проєкти дозволять скоротити викиди вуглецю на 14 млн т щороку.

Програма включає грант у $500 млн для SSAB AB на проєкт виробництва сталі з нульовим рівнем викидів на водневому паливі. Він передбачає будівництво першого у світі підприємства комерційного масштабу з використанням технології HYBRIT (технологія прямого відновлення заліза (DRI) без викопного палива із 100-відсотковим використанням водню) в окрузі Перрі, штат Міссісіпі. SSAB підписала лист про наміри з Hy Stor Energy щодо постачання на об’єкт «зеленого» водню та відновлюваної електроенергії. В рамках проєкту також планується розширення сталеливарного виробництва SSAB в Монпельє, штат Айова, для використання отриманого DRI.

За словами Гіларі Льюїс, директора по виробництву сталі компанії Industrious Labs, йдеться у пресрелізі, отриманому GMK Center, перший у США завод по виробництву «зеленої» сталі при підтримці міністерства енергетики – важливий крок до відродження американського виробництва.

«Завдяки цим інвестиціям адміністрація Байдена здобула першу перемогу у глобальному переході на «зелену» сталь», – зауважила вона.

Окрім того, грант до $500 млн отримає виробник сталі Cleveland-Cliffs на встановлення обладнання, яке дозволить виробляти сталь з використанням водню, та двох електродугових печей на заводі Middletown Works в Огайо. Компанія отримала додаткові $75 млн на електрифікацію виробництва спеціалізованої сталі для енергосектору на підприємстві Butler Works.

Ці проєкти, зазначають в Industrious Labs, є важливим кроком на шляху до задоволення висхідного попиту на сталь з низьким рівнем викидів, який до 2030 року лише в США очікується на рівні 6,7 млн т. Окрім того, у світі є лише 10 інших анонсованих заводів з виробництва «зеленої» сталі, і всі вони знаходяться в Європі. Шість із них очікують на отримання державних грантів на загальну суму $5,5 млрд. Оголошення міністерства енергетики наносить США на цю карту.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢