Запоріжкокс сплатив до бюджетів понад 225 млн грн податків і зборів

Економіка Металургія Новини
Запоріжкокс сплатив до бюджетів понад 225 млн грн податків і зборів

ПрАТ “Запоріжкокс”, один із найбільших в Україні виробників коксохімічної продукції, що входить до групи “Метінвест”, незважаючи на складнощі через російську воєнну агресію, у 2023 році перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 225 млн грн податків і зборів.

За даними компанії, середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві становить близько 800 осіб, майже 14% співробітників мобілізовано до лав Збройних сил України. З початку повномасштабного вторгнення вісім військовослужбовців-працівників “Запоріжкоксу” віддали своє життя за свободу України.

“Незважаючи на повномасштабну війну, “Запоріжкокс” стабільно працює, підтримує економіку нашої країни і рідного міста. Лише за минулий 2023 рік завод виробив близько 1 млн тонн валового коксу, що становить майже 30% від усього виробленого в Україні”, – зазначив генеральний директор заводу Олександр Бехтер, якого цитує пресслужба.

При цьому констатується, що за 90-річну історію “Запоріжкокс” виробив майже 120 млн тонн валового коксу. Підприємство системно оновлює виробничі потужності, зокрема, коксові батареї, підвищує якість і розширює асортимент хімічної продукції.

Зокрема, 2019 року запущено в експлуатацію нову лінію грануляції електродного пеку. У 2020 році “Запоріжкокс” ввів у дослідно-промислову експлуатацію нову міні-градирню для охолодження технічної води цеху смолоперегінного виробництва. Підприємство успішно реалізує проєкти з енергозбереження, зокрема проєкт з обміну вторинними газами з комбінатом “Запоріжсталь”.
Як повідомлялося, “Запоріжкокс” у 2023 році збільшив випуск доменного коксу на 16% порівняно з 2022 роком – до 856,8 тис. тонн із 737,4 тис. тонн.

“Запоріжкокс” виробляє близько 10% коксу, що випускається в Україні, володіє повним технологічним циклом переробки коксохімічних продуктів. Крім того, випускає коксовий газ і пековий кокс.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери – група СКМ (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією.
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Новини

30 Квітня 2024

На відновлення інфраструктури направлять 3,7 млрд грн

Вартість турецького сталевого імпорту у січні-березні знизилася на 2,4%

Vallourec поставить труби для нафтогазового проекту в Гайані

Внаслідок вибуху в Одесі в атмосферу потрапило понад 36 тис тонн діоксиду вуглецю

Вантажообіг портів Китаю збільшився до 4 млрд тонн

Дніпрометиз Тігіпка скоротив прибуток у 2,6 раза

POSCO розпочала модернізацію доменної печі на заводі в Пхохані

Газові доходи росії впали в чотири рази після відключення постачань в Європу

ЄС має зробити більше для обмеження імпорту сталі з Азії – Acerinox

У березні експорт чорних металів із Туреччини зріс на 9,6%

Японія у березні суттєво скоротила експорт металобрухту

Країни G7 домовилися закрити свої вугільні електростанції не пізніше 2035 року

ООН висловила стурбованість: росія збільшила атаки на залізничну інфраструктуру України

ОГХК отримав 30 млн грн прибутку

Інтерпайп у I кварталі збільшив сплату податків на 90%

Глобальне виробництво DRI зросло на 9,4% у березні

ВСІ НОВИНИ ⇢