Байден запропонував підвищити мита на китайський імпорт сталі

Металургія Новини
Байден запропонував підвищити мита на китайський імпорт сталі

Президент США Джо Байден закликав свою адміністрацію посилити тиск на китайську сталеливарну промисловість, виступаючи в середу в Піттсбурзі в рамках триденного передвиборчого турне по Пенсильванії, повідомляє CNN.

“Суть в тому, що я хочу чесної конкуренції з Китаєм, а не конфлікту, – сказав Байден. – І ми маємо сильнішу позицію, щоб виграти економічну конкуренцію в 21 столітті з Китаєм чи будь-ким іншим, тому що ми знову інвестуємо в Америку та американських робітників”.

Американська сталеливарна промисловість залишається критично важливою для виробництва всього – від автомобілів і побутової техніки до доріг і мостів, і Байден зробив інвестиції в американське виробництво ключовим елементом своєї економічної політики – навіть незважаючи на те, що виборці продовжують ставити йому низькі оцінки за його управління економікою.

Виступаючи зі штаб-квартири профспілки United Steelworkers, Байден закликав торгового представника США Кетрін Тай “розглянути можливість потроєння існуючої ставки тарифу в 7,5% на китайську сталь і алюміній шляхом перегляду ставки тарифу за розділом 301 до завершення чотирирічного перегляду.

Директор Національної економічної ради Лаел Брейнард назвала заклик Байдена “стратегічним, збалансованим і цілеспрямованим”, заявивши, що він захистить США від спроб Китаю підірвати внутрішнє виробництво сталі.

“Президент розуміє, що ми повинні інвестувати в американське виробництво, але ми також повинні захистити ці інвестиції і цих працівників від недобросовісного експорту, пов’язаного з надлишковими промисловими потужностями Китаю”, що, за її словами, “становить серйозний ризик для майбутнього американської сталеливарної і алюмінієвої промисловості”. Брейнард зазначила, що підхід був розроблений “у тісному партнерстві із зацікавленими сторонами галузі та профспілками”.

Поїздка відбулася після того, як минулого місяця Байден публічно виступив проти суперечливої угоди з купівлі US Steel японською компанією Nippon Steel вартістю 14 мільярдів доларів. Акціонери US Steel схвалили угоду минулого тижня, але вона все ще потребує схвалення Міністерства юстиції та Комітету з іноземних інвестицій США.

У березні Байден заявив, що для US Steel “життєво важливо”, щоб вона “залишалася американською сталеливарною компанією, яка належить і управляється всередині країни”. Він повторив ці слова в середу, заявивши натовпу під оплески, що вона “повинна залишатися повністю американською компанією”.

Новини

30 Квітня 2024

На відновлення інфраструктури направлять 3,7 млрд грн

Вартість турецького сталевого імпорту у січні-березні знизилася на 2,4%

Vallourec поставить труби для нафтогазового проекту в Гайані

Внаслідок вибуху в Одесі в атмосферу потрапило понад 36 тис тонн діоксиду вуглецю

Вантажообіг портів Китаю збільшився до 4 млрд тонн

Дніпрометиз Тігіпка скоротив прибуток у 2,6 раза

POSCO розпочала модернізацію доменної печі на заводі в Пхохані

Газові доходи росії впали в чотири рази після відключення постачань в Європу

ЄС має зробити більше для обмеження імпорту сталі з Азії – Acerinox

У березні експорт чорних металів із Туреччини зріс на 9,6%

Японія у березні суттєво скоротила експорт металобрухту

Країни G7 домовилися закрити свої вугільні електростанції не пізніше 2035 року

ООН висловила стурбованість: росія збільшила атаки на залізничну інфраструктуру України

ОГХК отримав 30 млн грн прибутку

Інтерпайп у I кварталі збільшив сплату податків на 90%

Глобальне виробництво DRI зросло на 9,4% у березні

ВСІ НОВИНИ ⇢