Роботодавці шукають дешевих працівників

Економіка Новини
Роботодавці шукають дешевих працівників

Головним викликом для роботодавців залишається пошук кваліфікованих кадрів. Водночас кількість вакансій наразі більша, ніж до повномасштабного вторгнення. Про це свідчать дані сайту пошуку роботи robota.ua., передає Forbes Україна.

“До повномасштабного вторгнення на сайті з пошуку роботи було близько 102 тис вакансій, зараз – 106 тис – 108 тис”, – розповів генеральний директор robota.ua Валерій Решетняк.

Він пояснює позитивний тренд відновленням роботи бізнесу. З іншого боку, компанії відчувають кадровий голод: шукати і наймати людей стає все складніше, констатує топменеджер.

Крім цього, пошукачі хочуть більші зарплати, ніж їм готові виплачувати роботодавці. До великої війни працівники в середньому очікували на зарплату близько 17 тис грн. Роботодавці були готові виплачувати майже стільки ж – 16 600 грн, свідчать дані дослідження robota.ua.

Початок повномасштабного вторгнення змінив ситуацію: очікування пошукачів різко зросли, потім – впали. Якщо у березні 2022-го люди хотіли зарплату 19 500 грн, то вже у квітні ця сума становила 18 700 грн. Відтоді очікування пошукачів лише зростають.

Нині працівники очікують на зарплату 22 700 грн, тоді як пропозиція становить 19 600 грн. Пошукачі мають вищі очікування, але бізнес не готовий їм відповідати, каже генеральний директор robota.ua.

Також на ринок повернулись доларові зарплати, додає Решетняк. Різниця в очікуваннях і розмірі виплат роботодавців зберігається. У березні 2024-го зарплатні очікування були на рівні 581 дол, хоча роботодавці були готові виплачувати 503 дол.

“Впродовж останніх восьми-дев’яти місяців зарплати не зростають. Я часто чую, що пошукачі хочуть більше. Але статистика нашого сайту показує, що залишаються на місці й зарплатні очікування”, – розповів Решетняк.

Новини

15 Травня 2024

ДМЗ у квітні наростив виробництво металопрокату на 87%

Україна отримала 600 тонн енергетичного обладнання

Італійський метзавод Acciaierie d’Italia повністю зупинився

Liberty Steel планує продати або рекапіталізувати прокатні лінії в ЄС

Мідь подорожчала до максимуму за два роки

США нададуть Україні 2 млрд дол на розвиток оборонно-промислового комплексу

Українські трубники скорочують темпи виробництва через збільшення імпорту китайської продукції

Voestalpine займеться переробкой вживаних автомобілів на металобрухт

Вантажообіг портів у квітні збільшився удвічі

ЄБРР прогнозує зростання української економіки на 3%

Україна імпортуватиме рекордний обсяг електроенергії

Запоріжсталь зупинила на капремонт доменну піч №2

Міненерго попереджає про можливі відключення світла увечері

Укренерго запровадила обмеження електропостачань для промисловості на всю добу

Пекін висловився проти підвищення мит з боку США

Уряд в першому кварталі зареєстрував 9 нових індустріальних парків

ВСІ НОВИНИ ⇢