У минулому році VESCO сплатила до бюджету понад 155 млн грн

Економіка Новини
У минулому році VESCO сплатила до бюджету понад 155 млн грн

У 2023 році податкові платежі групи підприємств VESCO в Україні до бюджетів усіх рівнів склали 155,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба компанії.

З цієї суми 20,3 млн грн надійшли до державного бюджету та 135,2 млн грн – до місцевих бюджетів.

Також група підприємств VESCO торік в регіоні присутності виробничих потужностей надала благодійну допомогу на суму 344,5 тис. грн. Додатково на підтримку ЗСУ, ТРО та громад спрямовано понад 3,3 млн. грн. у вигляді товарів чи послуг для зміцнення обороноздатності країни та ефективного протистояння ворогу. Зокрема, в користуванні ЗСУ знаходиться 31 одиниця спецтехніки групи.

Як підкреслюється у повідомленні, заробітна платня всіх категорій персоналу з 1 травня 2023 року в середньому була збільшена на 14%.

“Другий рік війни підприємства групи VESCO в Україні відпрацювали з низьким рівнем завантаження та в умовах постійної небезпеки. Але ми навчилися жити в таких умовах. Тож у 2023 році виробничий процес не зупинявся – в обсягах, що повністю покривали виробничі потреби, виконувались шихтування та відвантаження керамічної сировини. Збережено партнерські відносини з клієнтами. Основні капітальні інвестиції в сумі 44,5 млн. грн. торік були направлені на підтримку в робочому стані напіввагонів та тепловозів, що використовуємо для постачання продукції клієнтам здебільшого в Європейському напрямку та на часткове оновлення видобувного обладнання, – розповідає Євгеній Цимарман, генеральний директор групи підприємств VESCO в Україні. – Ми вже бачимо, що у 2024 році ситуація буде кращою. Заплановано запуск видобувних робіт. Попередньо прогнозуємо збільшення обсягів реалізації відносно минулого року вдвічі при тому, що орієнтуємось на найкращий сценарій розвитку подій на фронті й віримо в перемогу”.

Найсумнішими подіями минулого року для групи стали ворожі прильоти по виробничій інфраструктурі, під час одного з яких загинули два співробітники. Також є значні втрати через руйнування виробничих споруд та техніки на підприємствах групи.

“Війна в Україні і, як наслідок, постійні обстріли східного регіону призвели до значних втрат для групи підприємств VESCO в Україні. Найстрашніша втрата – це життя двох співробітників. Ми надали посильну допомогу родинам загиблих та впровадили додаткові заходи для захисту співробітників на робочих місцях від ворожих атак», – коментує Є.Цимарман. – “АТ “Часівоярський вогнетривкий комбінат” знаходиться у зоні активних бойових дій”.

VESCO – група компаній, яка є одним зі світових лідерів з видобутку та постачання керамічної сировини, має підрозділи в Україні, Іспанії, Румунії, Італії, Польщі, Сербії та Туреччині. Загальна виробнича потужність з видобутку керамічної сировини сягає показників 3,5 млн. тонн на рік. Продукція постачається в більш ніж 20 країн світу.

Новини

14 Червня 2024

EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

У порт Маріуполя зайшов перший з початку окупації ворожий танкер з пальним

Рівнеазот Фірташа відновив виробництво добрив

Німецька компанія займатиметься будівництвом сонячних електростанцій в Україні

Видобувна асоціація закликає запровадити мораторій на здорожчання пального до кінця війни

Україна збільшила надходження від експорту чорних металів на 7,2%

Україна скоротила експорт чавуну на 20%

Україна наростила експорт брухту чорних металів на 32,2%

Обсяги перевезень вантажів у контейнерах залізницею за 5 місяців зросли на 60%

Хто ще не виїхав – залишать країну: До 20 годин без світла і тепла взимку обіцяє влада населенню

Збитки для клімату через війну досягли позначки у $32 млрд

Необхідність імпортувати 80% електроенергії матиме негативний вплив на промисловість – Інтерпайп Сталь

У Європі вбачають у відновлюваній енергетиці основу для відбудови України

Україна домовилася з американською Venture Global про постачання СПГ

Українські металурги відправляють на експорт майже дві третини виробленого прокату

Економічне бронювання: додаткові надходження дозволять фінансувати армію 

ВСІ НОВИНИ ⇢