В Італії Ющенко не лише розпускав парламент, а й займався проблемами працевлаштування

Точка зору

“Президент України розпустив парламент із Риму” — із таким заголовком вийшла вчора провідна італійська газета “Ла Реппубліка”.

Так склалося, що найгучніші заяви Віктора Ющенка, зроблені у Вічному місті, були пов’язані саме із внутрішньою політикою України. Навіть із головою Ради Міністрів Італійської Республіки Сильвіо Берлусконі Ющенко зустрічався в тому ж костюмі й тій краватці, в яких записував телезвернення про розпуск ВР. Але й дипломатичну роботу в Італії В. Ю. виконав чималу.

Зокрема, на вечірній зустрічі з найвпливовішим апеннінським політиком обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Берлусконі запевнив Ющенка в тому, що завжди відстоюватиме інтереси України в Європі. Під час розмови також ішлося про статус українських трудових мігрантів в Італії. “Ми дійшли згоди по всіх питаннях”, — сказав глава Української держави, маючи на увазі план підготовки міждержавних угод щодо цього.

Із представниками наших заробітчан — делегатами 26 таких організацій — Президент зустрічався наступного дня, тобто вчора. “Для нас дуже важливо продемонструвати і реалізувати турботу про кожного українця, незалежно від того, де він знаходиться”, — сказав Віктор Ющенко. Він повідомив, що вже протягом ближчих десяти днів до Італії має прибути українська делегація, одним із завдань якої буде узгодження всіх положень угоди про працевлаштування, яка забезпечила б соціальні гарантії українцям в Італії та легалізувала їхню роботу. “Думаю, до кінця року ми можемо текст узгодити і підготувати на підпис”, — спрогнозував Ющенко.

Від Сильвіо Берлусконі Ющен­ко отримав згоду приїхати до України та взяти участь в економічному форумі. Україна готова до активізації співпраці з італійським бізнесом у багатьох сферах господарства, зокрема в енергетичній та металургійній галузях. Про це Президент заявив на вчорашній зустрічі з керівниками об’єднань промисловців та підприємців, провідними банкірами та бізнесменами Італії. Віктор Ющенко також запросив італійські компанії до активного інвестування у проекти, пов’язані з проведенням у нашій країні Євро—2012. Йдеться, зокрема, про спорудження і модернізацію транспортних мереж, спортивної, культурної, туристичної інфраструктури.

Учора ввечері глава держави повернувся до Києва.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢