Черновецькому та його команді пробачили все

Точка зору

«Регіонали» пробачили Черновецького і готові його відпустити з миром. Такий висновок можна зробити з поведінки «мера всіх киян». Судячи з усього, Леонід Михайлович спромігся отримати від партії влади «індульгенцію». За неї він платить виконуючи роль воскової фігури при Олександрі Попові, покірливо сприяючи йому в усьому. Кожен вже розуміє, що така ситуація буде тривати до виборів. Після цього Черновецький, якого в Україні вже не тримають ні політичні, ні бізнес амбіції зможе спокійно покинути космодром Київ та помахати ручкою своїй «молодій команді».

«Суворіше» всього доля обійшлася з найвпливовішими і непублічними соратниками Леоніда Черновецького. Йдеться, насамперед, про його колишнього зятя В´ячеслава Супруненка, який знаходиться в «бігах» закордоном. Однак для Супруненка є дві хороших новини: по-перше, зараз його картка відсутня в розділі «Розшукувані особи» на офіційному сайті Інтерполу, а, по-друге, схоже, що «співучасник» Супруненка і екс-керівник фракції Блоку Черновецького Денис Комарницький, відбудеться «легким переляком». Подейкують, що Комарницький, якого випустили з СІЗО «на підписку», найближчим часом отримає умовний термін, а може, навіть потрапить під амністію, адже в нього троє дітей. Колишня суворість «регіоналів» до Супруненка пояснюється просто – нічого особистого, тільки бізнес. Колишній зять градоначальника свого часу відхопив всі самі ласі шматки економіки столиці і їх необхідно було повернути під контроль «регіоналів». Тепер, коли з цим завданням впоралися, кажуть, що в Партії регіонів навіть можуть дати добро на балотування когось із братів Супруненків (нагадаємо, що Олександр Супруненко вже давно нардеп від ПР) по мажоритарці в Києві.

Точно не може скаржитися на долю і такий маловідомий публіці колишній заступник Черновецького по транспорту Валерій Миронов, який після того як покинув КМДА, зник зі столичної політики. Судячи з усього, ці півтора року він витратив на налагодження мостів з партією влади і фінансову підготовку до виборів. У підсумку Банкова може підтримувати Миронова, який буде балотуватися по мажоритарці в окрузі на Подолі. Судячи з усього, округ собі «пробила» і головна по «бабусям Черновецького» Алла Шлапак. Після розвалу «молодої команди» вона створила і очолила в Київраді фракцію «Соціальна справедливість» і на мерських виборах буде відповідати вже за роботу з «бабусями Попова». Хоча одного з найяскравіших представників команди Черновецького – Олеся Довгого – і витурили з секретарського крісла, але залишили в обоймі майбутніх мажоритарників. Зараз Олесь Станіславович продовжує обробляти близький йому Дніпровський район за допомогою традиційних продуктових наборів.

Вже давно на депутатський мандат розраховує колишній «гуманітарний» заступник Черновецького Віталій Журавський. На посаді заступника столичного градоначальника він взяв під контроль одразу кілька головних управлінь КМДА: освіти і науки, культури і мистецтв, з питань реклами, охорони культурної спадщини, з фізичної культури і спорту, у справах сім´ї та молоді. Після розвалу фракції Черновецького, він став у нагоді гаранту Конституції. У червні 2010 року Журавський був призначений на посаду штатного радника Віктора Януковича. У квітні минулого року Журавський заявив, що партія влади забронювала йому місце в списку. «Я – кандидат в народні депутати за списком цієї партії до Верховної Ради України. Не виключено, що в недалекому майбутньому отримаю мандат народного депутата і буду працювати в українському парламенті. Свій вхід до фракції Партії Регіонів в Київраді я просто формалізував», – заявив Журавський, пояснюючи перехід в «регіональну» фракцію.

А ось сама одіозна соратниця Черновецького Ірена Кільчицька заявила, що в політику повертатися не збирається. «Я не збираюся балотуватися ні в парламент, ні в Київраду. Я не перебуваю в жодній політсилі і не збираюся, хоча пропозиції були. Я успішний менеджер, і займатися політичною демагогією – не для мене. Я не була в політиці ніколи, працювала на керівних посадах в КМДА», – заявила в одному з інтерв´ю Кільчицька. Швидше за все, їй ніхто вже й не пропонує займається політикою. Деякий час вона побула під наглядом «людей у чорному», а зараз вона стала «штатним» викривачем своїх колишніх соратників по «молодій команді». Час від часу її витягують на люди, щоб створити інформаційний глас. Особливо дістається «карлику» Олесю Довгому.

Що стосується першого зама Черновецького Дениса Басса, то він зумів уберегти себе від проблем з правоохоронцями. Кажуть, під час роботи в мерії, він славився тим, що ніколи не ставив свій автограф на документах. Усі рішення він перекладав на свою «праву руку» Марину Погибко, яка тепер знаходиться в розшуку. Ну а сам Басс поки віддалився від політики. Однак не виключено, що він просто шукає нову «молоду команду».

Влад Руденко

Новини

22 Лютого 2024

МВФ проти надання можливості великим компаніям виводити валюту за кордон

Суха Балка вводить в експлуатацію два блоки, запаси яких становлять 332 тис тонн рудної сировини

Інфляція у ЄС сповільнилася до 3,1% – Євростат

Польща візьме під особливий контроль дороги на кордоні з Україною

Rio Tinto готується розпочати розробку проекту Simandou

Корейська SsangYong зацікавилась приватизацією Білгород-Дністровського порту

Окупанти нанесли черговий удар по прифронтовій ТЕС ДТЕК

Salzgitter підпісала 10-річну угоду на купівлю сонячної електроенергії

Європейські виробники довгого прокату не дочекались підвищення цін

Джерелом коштів на модернізацію залізниці може стати локалізація виробництва вагонів

Сукупні втрати України від війни становлять майже 500 млрд доларів

Anglo American збільшує потужності з видобутку залізної руди в Бразилії

65% українських біженців все ще висловлюють бажання повернутися додому

УДП пропонує перенаправити вантажі на Дунай

Україна близька до угоди з МВФ про надання 900 млн дол

Інвестори втрачають довіру до держави через фінансову кризу в зеленій енергетиці

ВСІ НОВИНИ ⇢