Закон про локалізацію приносить перші результати

Економіка Машинобудівництво Новини Теми дня
Закон про локалізацію приносить перші результати

Сьогодні Львівська ОДА отримала перші 25 шкільних автобусів, виготовлених на Черкащині. Таким чином прийнятий Верховною Радою закон про локалізацію приніс перші результати, відмітив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

“Закупівля була проведена за новою процедурою – учасники мали надати підтвердження, що їхня продукція має не менше 10% української складової. Нарешті механізм підтримки власної економіки, який застосовують всі всі передові країни світу, запрацював і в Україні”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Контракт передбачає поставку 126 автобусів – це суттєве замовлення для будь-якого з українських виробників, це збереження робочих місць і додаткові надходження в місцевий та державний бюджети. “Так і має бути – податки українців витрачаються контракти, які забезпечують зарплати нашим громадянам, а не іноземним, пенсії нашим пенсіонерам, а не іноземним”, – додав Д.Кисилевський.

Нардеп висловив упевненість, що якби така політика розвитку українських виробників була запроваджена ще років 10 тому і стосувалась ширшої номенклатури товарів, ми б зараз не думали, чим відповісти на іранські дрони. А поки маємо лише пілот на кількох категоріях цивільного машинобудування.

Загалом, за даними ДП “Прозоро” у Реєстрі локалізованих товарів виробники вже зареєстрували 645 товарних позицій з рівнем локалізації вище 10%. Це мінімальний поріг встановлений на 2022 рік. Щороку ця вимога збільшуватиметься на 5%, поки не досягне 40%. “Я в жодному разі не проти присутності іноземних виробників машинобудівної продукції в Україні. Якраз навпаки. Вимога щодо локалізації – не обмеження, а запрошення для них входити в партнерство з українськими підприємствами чи створювати нові в нашій країні. Попри війну, в багатьох регіонах України місцева влада створює для цього всі умови”, – резюмував Д.Кисилевський.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢