Метінвест й надалі допомагатиме ЗСУ

Економіка Металургія Новини Теми дня
Метінвест й надалі допомагатиме ЗСУ

Металургійна компанія Метінвест несе серйозні втрати через війну. Проте, попри складнощі, компанія активно допомагає ЗСУ, і продовжуватиме це робити. Про це розповідає генеральний директор групи Метінвест Юрія Риженкова в інтерв’ю Corriere della Sera.

“Метінвест дуже постраждав від війни. Ми втратили операційний контроль над двома металургійними комбінатами – Азовсталь та ММК імені Ілліча, які у 2021 році разом виробили близько 8,6 млн тонн сталі. З того часу вони простоюють і, ймовірно, частково пошкоджені або знищені. Ця ситуація торкнулася й наших підприємств у Великій Британії та Італії, які покладалися на напівфабрикати, вироблені ММК імені Ілліча”, – пояснив Риженков.

За його словами, ключовими воротами для експорту продукції компанії були українські морські порти, проте зараз група не може використовувати морський маршрут для доставлення продукції на ринки Південно-Східної Азії або Близького Сходу.

“Але нам вдалося не лише зберегти виробництво на всіх активах, що залишилися під нашим контролем, але й почати активно підтримувати ЗСУ. У межах мілітарної ініціативи Ріната Ахметова “Сталевий фронт” ми надаємо армії бронежилети, дрони, шоломи, автівки та інше військове обладнання”, – підкреслив Риженков.

Він також повідомив, що наразі понад 7 000 співробітників групи стали до лав української армії – це більш ніж 10% співробітників, якщо не враховувати тих, хто залишився в окупованому Маріуполі.

“Ми постійно контактуємо з нашими мобілізованими співробітниками, намагаємося забезпечити їх захисною амуніцією – бронежилетами, шоломами та іншими речами”, – додав Риженков.

Метінвест виготовляє високоякісні пластини для бронежилетів з власної спецсталі: на фронт передано понад 150 тисяч одиниць.

Крім того, компанія передала на передову вже 53 мобільних укриттів, виготовлених з хвилястої сталі, і розпочала виготовлення спеціальних броньованих щитів для, які здатні захистити кулеметників та операторів іншої крупнокаліберної зброї від ураження стрілецькими боєприпасами та уламками.

Як відомо, Сталевий фронт – мілітарна ініціатива, в рамках якої підприємства Ріната Ахметова вже передали на передову 15 новітніх супутникових артилерійських комплексів наведення вогню, понад 2 тисячі рацій та дронів, більш ніж 700 авто, півмільйона літрів пального та багато іншого.

Сума мілітарної та гуманітарної допомоги компаній наразі сягнула 3,5 млрд грн.

Новини

3 Травня 2024

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

ВСІ НОВИНИ ⇢