Метінвест у 2022 році скоротив виплавку сталі на 69%

Металургія Новини
Метінвест у 2022 році скоротив виплавку сталі на 69%

Група Метінвест за підсумками 2022 року скоротила виплавку сталі на 69% порівняно з попереднім роком – до 2,918 млн тонн, повідомляє пресслужба компанії.

Виробництво чавуну знизилося на 72%, до 2,743 млн тонн, залізорудного концентрату – на 66%, до 10,712 млн тонн, коксу – на 64%, до 1,653 млн тонн, вугільного концентрату – на 11%, до 4,959 млн тонн.

У 2022 році виробництво товарних напівфабрикатів знизилося на 70% проти попереднього року – до 1,022 млн тонн – через суттєве зниження виробництва рідкого чавуну. Це частково було компенсовано консолідацією обсягів виробництва товарної заготовки на потужностях Каметсталі, ефект якої у 2022 році становив 234 тис. тонн.

У 2022 році виробництво готової продукції зменшилося на 62% проти попереднього року – до 2,777 млн тонн. Зокрема:
· виробництво плоского прокату знизилося на 4,247 млн тонн – до 1,731 млн тонн – через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року, а також через відсутність стабільних поставок слябів для італійських перекатних заводів в першій половині звітного року;
· виробництво довгого прокату знизилося на 71 тис. тонн – до 1,018 млн тонн – унаслідок зупинки виробництва на Азовсталі з кінця лютого 2022 року та зменшення виробництва на Promet Steel через неритмічні внутрішньогрупові поставки заготовки. Це, в свою чергу, було частково компенсовано консолідацією обсягів виробництва на потужностях Каметсталі;
· виробництво рейкової та трубної продукції знизилося на 38 та 100 тис. тонн – до 10 та 18 тис. тонн, відповідно, оскільки продукція виготовлялась на маріупольських комбінатах.

У 2022 році обсяги виробництва ГЗК суттєво скоротились через повномасштабні військові дії на території України. Це спричинило значне скорочення внутрішньогрупового споживання через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року та суттєве зниження локального попиту. Також на обсяги виробництва негативно вплинули експортні логістичні обмеження на тлі блокування портів Чорного моря.

Компанія підкреслює, що у зв’язку з початком широкомасштабної військової агресії Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року Метінвест прийняв рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, в тому числі МК «Азовсталь» (Азовсталь), ММК ім. Ілліча (ММКІ), Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ. Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. У той же час активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, тоді як м. Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

Українські підприємства групи, окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність електропостачання,а також логістичні та економічні чинники.

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢