Промвиробництво в єврозоні за підсумками лютого зросло на 2%

Економіка Металообробка Металургія
Промвиробництво в єврозоні за підсумками лютого зросло на 2%

У лютому цього року промислове виробництво з урахуванням сезонних коливань зросло на 1,5% у зоні євро та на 1,4% у ЄС-27 порівняно з січнем цього року.

Промислове виробництво у січні цього року зросло на 1% у зоні євро та на 0,4% у ЄС-27 у місячному порівнянні. У лютому цього року порівняно з лютим 2022 року промислове виробництво зросло на 2% у зоні євро та на 2,1% у ЄС-27. Про це повідомляє портал Steel Orbis за даними Євростату, Статистичного бюро Європейського Союзу.

Порівняно з січнем цього року, у лютому виробництво товарів тривалого користування зросло на 0,2% у зоні євро та не змінилося в ЄС-27, тоді як виробництво капітальних товарів збільшилось на 2,2% у зоні євро та на 2, 1% у ЄС-27 у місячному порівнянні.

У звітному місяці випуск споживчих товарів короткочасного користування зріс на 1,9% у зоні євро та на 2,4% у ЄС-27 порівняно з попереднім місяцем.

У лютому виробництво проміжних товарів збільшилося на 1,1% у зоні євро та на 0,6% у ЄС-27, тоді як виробництво енергії зросло на 1,1% у зоні євро та на 1,2% у ЄС-27 порівняно із січнем.

Порівняно з тим же місяцем 2022 року у лютому цього року виробництво капітальних товарів зросло на 10,4% у зоні євро та на 10,3% у ЄС-27. У тому ж місяці виробництво споживчих товарів тривалого користування скоротилося на 3,5% у зоні євро та на 5,1% у ЄС-27, а виробництво проміжних товарів скоротилося на 4,9% у зоні євро та на 5,4% у ЄС -27 у порівнянні з аналогічним періодом-2022.

У звітному місяці виробництво споживчих товарів короткочасного користування зросло на 3,3% у зоні євро та на 5,8% у ЄС-27, а виробництво енергії скоротилося на 3,3% у зоні євро та на 4,2% у ЄС-27 , скрізь у річному порівнянні. У лютому найвищий річний приріст був зареєстрований в Ірландії (25,3%), Мальті (17,1%) та Данії (15,7%), а в Естонії (-7,4%), Литві (-6,9) %), Словаччині та Румунії (обидві країни -4,7%) зареєстровано найбільше зниження.

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢