Vestas поставить вітротурбіни на найбільшу у світі наземну ВЕС у США

Економіка Новини ТЕК
Vestas поставить вітротурбіни на найбільшу у світі наземну ВЕС у США

Компанія Vestas отримала замовлення на поставку обладнання на найбільший проєкт наземної ВЕС потужністю 1089 МВт від Pattern Energy у США. Про це повідомили у пресслужбі Vestas.

«Vestas отримала замовлення від Pattern Energy на постачання основної частини свого проекту SunZia Wind у Нью-Мексико, США. Це найбільше замовлення Vestas на сьогоднішній день на ринку США та найбільший окремий наземний проєкт у всьому світі. Замовлення потужністю 1,1 ГВт, що складається з 242 турбін V163-4,5 МВт, що є найбільшим у світі замовленням на новітню турбіну Vestas з високою потужністю», – вказують у Vestas.

Як зазначають в компанії, замовлення включає постачання, доставку та введення в експлуатацію турбін, а також багаторічну угоду про обслуговування Active Output Management 5000 (AOM 5000), розроблену для забезпечення оптимізованої роботи станції.

«Це замовлення є свідченням непохитної відданості Vestas просуванню екологічно чистих енергетичних рішень у США. Ми продовжуємо спостерігати сплеск попиту на відновлювану енергію, і ми пишаємося тим, що знаходимося в авангарді цієї трансформації», — сказав Лаура Бін, президент Vestas North America.

«Наше замовлення на турбіни з Vestas є величезним кроком до будівництва найбільшої в країні вітрової електростанції SunZia Wind, яка буде виробляти чисту енергію для 3 мільйонів американців», — сказав Хантер Армістед, генеральний директор Pattern Energy.

«Більшість турбін Vestas буде виготовлено прямо тут, у Сполучених Штатах, що допоможе SunZia створити тисячі нових робочих місць у виробництві та будівництві. Ми пишаємося тим, що будуємо цей знаковий проект разом із Vestas, який допоможе Америці перейти на відновлювані джерела енергії», – додав він.

Перше наземне замовлення Vestas на понад 1 ГВт на ринку США стало результатом нещодавнього зобов’язання інвестувати 40 мільйонів доларів США у виробництво турбіни V163-4,5 МВт. Наближається до завершення робота з розширення двох заводів у Колорадо, що включає розширення будівель і виробничого обладнання, а також найм до 1000 місцевих працівників.

Постачання турбіни планується розпочати в першому кварталі 2025 року, а остаточне введення в експлуатацію заплановано на першу половину 2026 року.

Новини

9 Травня 2024

Укрзалізниця має продавати металобрухт якнайшвидше – Гусак

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

ВСІ НОВИНИ ⇢