Китай цього року імовірно збільшить виробництво сталі

Металургія Новини
Китай цього року імовірно збільшить виробництво сталі

Виробництво необробленої сталі в Китаї може залишитися на нинішньому високому рівні або навіть дещо зрости у 2024 році завдяки стимулюючому зростанню попиту, незважаючи на слабкі перспективи попиту в секторі нерухомості, повідомляє Argus.

Згідно з прогнозами Науково-дослідного інституту Банку Китаю, зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) Китаю у 2024 році становитиме 5%. За даними Національного бюро статистики Китаю (НБС), у третьому кварталі 2023 року ВВП країни зріс на 4,9% в річному обчисленні, а в січні-вересні – на 5,2%.

Виробництво необробленої сталі в Китаї зросло на 1,5% порівняно з попереднім роком до 952,14 млн т у січні-листопаді, в результаті чого виробництво в цілому у 2023 році перевищить 1 млрд т четвертий рік поспіль.

Уряд не оголосив жодних цілей щодо скорочення виробництва сталі протягом зимових місяців листопада-березня, що, на думку учасників ринку, є, ймовірно, відповіддю на слабкий попит, який обмежив зростання виробництва у 2023 році.

Перспективи розвитку секторів попиту на сталь у Китаї різко відрізняються. За даними NBS, у листопаді виробництво в обробній промисловості зросло на 6,7 відсотка в річному обчисленні. На обробну промисловість припадає близько чверті попиту на сталь у Китаї, і вона є основним чинником зростання цін на плоский прокат.

Зростання ще сильніше в автомобільному секторі, де в листопаді виробництво зросло на 20,7% порівняно з попереднім роком. За даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), виробництво автомобілів зросло на 7,4% за місяць і на 29,4% в порівнянні з попереднім роком до історичного максимуму в 3,093 млн одиниць в листопаді. Продажі зросли на 4,1% і на 27,4% за аналогічний період минулого року до 2,97 млн. одиниць, і, ймовірно, продовжать зростати в грудні, повідомляє CAAM.

Але на автомобільний сектор Китаю припадає менше 10% загального попиту на сталь, що обмежує вплив сильного зростання на використання сталі.

Новини

9 Травня 2024

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

ВСІ НОВИНИ ⇢