Eurofer закликає Єврокомісію допомогти металургам з декарбонізацією

Екологія Металургія Новини
Eurofer закликає Єврокомісію допомогти металургам з декарбонізацією

Європейська асоціація виробників сталі Eurofer закликала Європейську комісію запровадити “сприятливу для інвестицій структуру з доступною енергією та міжнародним ігровим полем в основі”, щоб допомогти декарбонізувати виробництво сталі в ЄС, повідомляє Argus.

Ця заява була зроблена у відповідь на те, що Європейська комісія підтвердила перевагу чистого скорочення викидів парникових газів на 90% до 2040 року порівняно з рівнем 1990 року.

“Цільовий показник у 90% для всього ЄС до 2040 року означає майже повну декарбонізацію енергоємних галузей, таких як сталеливарна промисловість”, – заявив генеральний директор Eurofer Аксель Еггерт.

“За відсутності належних сприятливих умов і різкого збільшення інвестицій, необхідних для переходу, така мета ставить під сумнів економічну і технічну здійсненність кліматичної політики ЄС та її взаємодію з іншими політиками, такими як енергетична, торговельна та конкурентна, і піддає випробуванню економічну і технічну здійсненність кліматичної політики ЄС. Це може сприяти деіндустріалізації, тим самим підриваючи стійкість і стратегічну автономію ЄС”, – додав він.

Eurofer закликав ЄС забезпечити доступ до екологічно чистої електроенергії, водню, сировини та вторинних матеріалів для виробництва сталі в “безпрецедентних кількостях”, зазначивши, що лише декарбонізація сталеливарної промисловості ЄС потребуватиме обсягів, еквівалентних загальному споживанню електроенергії у Франції.

“Наполеглива торговельна політика, що вирівнює ігрове поле з іншими регіонами, які не поділяють тих самих кліматичних амбіцій, є необхідною”, – сказав Еггерт. За даними Eurofer, більшість інвестицій в країни за межами ЄС зосереджені на вуглецево-інтенсивних технологіях, які можуть поставити Європу в невигідне становище на світовому ринку.

В ЄС існує 60 проектів, спрямованих на виробництво низьковуглецевої сталі. Раніше Eurofer взяла на себе зобов’язання скоротити промислові викиди на 55% до 2030 року порівняно з базовим рівнем 1990 року.

Новини

9 Травня 2024

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

ВСІ НОВИНИ ⇢