Профспілки вимагають навести лад у Liberty Steel

Металургія Новини
Профспілки вимагають навести лад у Liberty Steel

20190924. Dudelange, Zone industrielle Wolser. Inauguration de l'usine Liberty Steel. Sanjeev Gupta. Photo Julien Garroy / Editpress

Профспілки, що представляють світових металургів, закликали покласти край “безвідповідальному управлінню” британського виробника сталі Liberty Steel та її материнської компанії GFG Alliance, повідомляє Argus.

Активи групи “переживають найгіршу кризу”, заявили профспілки IndustriAll Europe та IndustriAll Global. Понад 20 тис металургів у Чехії, Польщі, Румунії, Бельгії, Люксембурзі, Італії та Угорщині або сидять вдома без роботи, або чекають, що їх чекає в майбутньому.

За словами профспілок, ситуація на заводі компанії в Остраві в Чеській Республіці є “катастрофічною”. Підприємство в Остраві значною мірою простоює відтоді, як його єдиний постачальник електроенергії, компанія Tameh Czech, подала заяву про введення адміністративного управління після багатомісячних неплатежів з боку Liberty.

За словами джерела в компанії, Tameh отримала листа від Liberty з пропозицією частково виплатити заробітну плату її працівникам, а також закупити достатню кількість вугілля, щоб забезпечити її роботу. Це не є достатнім вирішенням ситуації, яка виникла через “навмисну” несплату Liberty понад 2 млрд. крон ($86 млн.), заявили в Tameh.

Минулого тижня чеський міністр промисловості і торгівлі надіслав офіційне повідомлення генеральному директору GFG Alliance Сандживу Гупті, погрожуючи судовими позовами, повідомили профспілки. Джерела, близькі до Острави, припускають, що інші активи GFG заборгували їй близько 7 млрд крон.

Доменна піч на заводі Liberty Steel в Галаці в Румунії знову зупинена після короткочасного перезапуску, в той час як більшість активів компанії в Дунаферрі в Угорщині простоюють. Галац і Острава прокатали деяку кількість сталі, використовуючи імпортний напівфабрикат.

Профспілки вимагають від Гупти забезпечити повну прозорість, в тому числі щодо консолідованих фінансів компанії. Гупта вже багато років обіцяє подати консолідовані результати діяльності Liberty Steel, але цього досі не зроблено.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢